Δεν πρότεινε η Λουτ συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί είπε ο Προδρόμου μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε απόψε συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια καλή συνάντηση, παραγωγική, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, με σκοπό πάντοτε τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς που χρειάζονται για να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει και αύριο συνάντηση, στις 4.30 το απόγευμα, με την κα Λουτ».

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα από την αποψινή συνάντηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι μια παραγωγική διαδικασία, γίνεται συζήτηση εποικοδομητικά, όμως, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε ερώτηση αν η κα Λουτ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποια πρόσκληση από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας για συνάντηση των δύο ηγετών, ο Εκπρόσωπος απάντηση αρνητικά.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης θεάθηκε να φεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της συνάντηση και να επιστρέφει λίγη ώρα αργότερα, και ερωτηθείς αν προσκομίστηκαν επιπρόσθετα έγγραφα στη συνάντηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όχι, αυτά είναι τα θέματα της προετοιμασίας του Προέδρου. Γίνεται μεθοδική προεργασία πάνω σε όλη την ιστορία των διαπραγματεύσεων, διότι μιλάμε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Είναι λογικό ο Πρόεδρος να έχει τα έγγραφα, τα αρχεία του τα οποία συμβουλεύεται».

Σε ερώτηση αν η αυριανή συνάντηση του Προέδρου με την κα Λουτ μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα, ώστε να κωδικοποιηθούν οι όροι αναφοράς και αν πλέον βρισκόμαστε πιο κοντά στη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα δούμε αύριο».

Κληθείς να πει αν η κα Λουτ έφερε μαζί της κάποιες ιδέες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η κα Λουτ έρχεται και ανταλλάζει σκέψεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

HELLAS JOURNAL

Κάνουμε ότι είναι απαραίτητο απάντησε ο Προδρόμου για την παρουσία του Barbaros εντός της ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: