Δεν νομιμοποιείται ο Τσίπρας να συζητά για ενεργειακά στο τέλος της θητείας του, λέει ο Κικίλιας




«Η εξωτερική πολιτική που έχουν ασκήσει τέσσερα χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι στοχεύσεις του κ. Τσίπρα μάς ανησυχούν. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μας ανησυχεί ότι δε γνωρίζουμε την ατζέντα των συναντήσεων Τσίπρα-Ερντογάν, ούτε τι συζήτησαν σε αυτές. Ο κ. Τζανακόπουλος έπρεπε ήδη να μας έχει πει τι συζητήθηκε στην Τουρκία με τον κ. Ερντογάν, ειδικά για τα ενεργειακά», δήλωσε σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο ραδιόφωνο του 24/7 ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Στα μεγάλα εθνικά θέματα χρειάζεται ένα minimum συνεννόησης. Ο κ. Τσίπρας με τη συμφωνία των Πρεσπών απέδειξε ότι δεν το υπηρετεί. Υπέγραψε μαζί με μια συμμαχία προθύμων στη Βουλή μια εθνική ήττα για τη χώρα μας, απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν τον εμπιστευόμαστε. Στο τέλος της θητείας του δεν έχει καμία νομιμοποίηση να ανοίξει θέματα που άπτονται των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως τα ενεργειακά», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να διακοπεί η ενταξιακή πορεία Τουρκίας στην ΕΕ, ο βουλευτής της Ν.Δ. επισήμανε ότι «δεν πρέπει να αποκοπεί από τη Δύση η Τουρκία. Πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες για να προσεγγίσει την ΕΕ, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με σεβασμό σε εταίρους και συμμάχους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Και ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ, τα ενεργειακά θέματα της Ελλάδας αφορούν και την ΕΕ.

Αναφορικά με την τουρκική ναυτική άσκηση «γαλάζια πατρίδα», ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επανέλαβε την εμπιστοσύνη στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, στην κατάρτισή τους, στο υψηλό τους φρόνημα, στην ετοιμότητά και στην ψυχή τους για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

«Μεγάλες ασκήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακού χαρακτήρα γίνονται κάθε χρόνο από τους γείτονες και φυσικά δεν πτοούν την ψυχολογία των στελεχών μας. Πρέπει να δημιουργείται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στον οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, τα κεκτημένα από το Διεθνές Δίκαιο».

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες και τα επεισόδια σε πόλεις της Μακεδονίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κικίλιας καταδίκασε κατηγορηματικά «βιαιοπραγίες, προπηλακισμούς και επεισόδια. Είμαστε κράτος Δικαίου και το λόγο έχει η ελληνική Δικαιοσύνη». «Βλέπουμε όμως ότι δεν κοπάζει η φωτιά για το Μακεδονικό. Οι Έλληνες δε μπορούν να συγχωρήσουν στον κ. Τσίπρα τον τρόπο που χειρίστηκε τη Μακεδονία μας. Είναι μείζον εθνικό και πατριωτικό θέμα», συμπλήρωσε.

28/02/2019 15:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τα πλεονάσματα δεν τα πρότεινε η Κομισιόν, άλλοι τα επέβαλαν: Θα πρέπει να μειωθούν, λέει ο Μοσκοβισί

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: