Χωρίς Κ.Ο. οι ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος: Τι αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων




Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι υιοθετεί τη γνωμοδότηση.

Αυτό σημαίνει οτι είτε με παραίτηση είτε με διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ διαλύεται.

Στη συνεδρίαση τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

ΝΔ: «Προφανώς είναι δυσάρεστη εξέλιξη η διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά εφόσον υπάρχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά η εφαρμογή της».

ΔΗΣΥ: «Όπως και ο κ. Καμμένος είπε, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανέντιμη. Είναι θέμα δικό σας και βρείτε τη λύση. Δεν είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Διαλύσατε τα κόμματα».

ΚΚΕ: Επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη καθιέρωσης της ανόθευτης απλής αναλογικής και διατύπωσε την άποψη δεν πρέπει να διαλύεται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος που έχει εκλεγεί.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Επέμειναν στη θέση ότι δεν πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί.

Ένωση Κεντρώων: Εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί. Επίσης, εξέφρασε τη γνώμη ότι ένας βουλευτής που διαφωνεί με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος πρέπει να παραδίδει την έδρα του και όχι να την μεταφέρει στη δύναμη άλλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το tweet …παράτασης του Καμμένου

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε πως θα διαγράψει τον κ. Παπαχριστόπουλο, αφού πρώτα μιλήσει στη Βουλή.

“Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα….{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }”, γράφει χαρακτηριστικά.

 

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Τοσουνίδης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». οτι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα διαγραφεί πριν από την ψήφιση την ψήφιση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά την τύχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ.Τοσουνίδης επισήμανε ότι η αρνητική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα προκαλεί «απορία και έκπληξη, γιατί με την ίδια ομοφωνία το 2013 τοποθετήθηκαν σε ένα παραπλήσιο ζήτημα τότε για την υπόθεση που αφορούσε τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη με ακριβώς αντίθετη απόφαση, χωρίς να γίνεται καμία μνεία σε εκείνη την απόφαση και να μη γίνεται καμία αιτιολόγηση γιατί οι δύο αποφάσεις του επιστημονικού συμβουλίου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες». «Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος ούτε χάρες ζητούμε, ούτε παρακαλούμε κανέναν. Αυτό που αγωνιζόμαστε είναι τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας και η προάσπιση της απόφαση Ελλήνων να βρίσκονται οι ΑΝΕΛ στη Βουλή», τόνισε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Νέα παράταση στη διαγραφή Παπαχριστόπουλου με ντρίπλα Καμμένου: Συνέχεια του “θρίλερ”

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: