Αύριο Πέμπτη στην Επιτροπή της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ




Στη μία το μεσημέρι αύριο θα ξεκινήσει τελικά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής η συζήτηση για την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού (σ.σ. ΝΑΤΟ) για την προσχώρηση τη Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, με στόχο να δοθεί περισσότερος χρόνος στους βουλευτές και στα κόμματα για να τοποθετηθούν.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων, το πρωτόκολλο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας με την ψήφισή του.

Ως προς τη διαδικασία συζήτησής του στην Ολομέλεια, συμφωνήθηκε να πάρουν το λόγο οι εισηγητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, καθώς και ένας εισηγητής από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο αρμόδιος υπουργός καθώς και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αν το επιθυμούν.

Επίσης, από έναν κατάλογο 14 συνολικά ομιλητών που θα εγγραφούν, θα πάρουν το λόγο πέντε από το ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας βουλευτής από κάθε κόμμα, ενώ θα συμπεριληφθεί και ένας ομιλητής από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

06/02/2019 14:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: