Αθώος δηλώνει ο βασικός ύποπτος για “χτύπημα” την Πρωτοχρονιά σε κλαμπ της Πόλης




Ο βασικός ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης της Πρωτοχρονιάς, με 39 νεκρούς και 79 τραυματίες, σε night club της Κωνσταντινούπολης, πριν από δύο χρόνια, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, συνελήφθη την 17η Ιανουαρίου του 2017 από την αστυνομία, που είπε ότι εκείνος έδρασε για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι αποτελεί εκδίκηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

  • Ο Μασαρίποφ είναι ένας από τους 58 κατηγορούμενους, 39 εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί, στην ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη σήμερα κεκλεισμένων των θυρών σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης για το μακελειό στο κλαμπ Reina.
  • Ο δράστης άνοιξε πυρ με ένα αυτόματο τουφέκι, ρίχνοντας βομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να μπορεί να ξαναγεμίσει το όπλο του, ενώ δεν δίσταζε να πυροβολεί αδιακρίτως τους τραυματίες που είχαν πέσει στο έδαφος. Μεταξύ των θυμάτων του βρίσκονταν Τούρκοι, Άραβες, Καναδοί και Ινδοί.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ ανακάλεσε την προηγούμενη ομολογία του στην αστυνομία, όπου είχε δηλώσει ένοχος, και αμφισβήτησε τις αποδείξεις σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ο μοναδικός άνθρωπος, που φωτογραφήθηκε να κρατάει ένα πυροβόλο όπλο μέσα στο κλαμπ, επισήμανε το Anadolu.

Ο ίδιος κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι τον συνέδεσαν με την επίθεση και εξήγησε ότι αποφάσισε να κρυφτεί, αφού είδε τις φωτογραφίες που είχαν συνδέσει με το όνομά του, καθώς δεν είχε ταυτότητα, αναφέρει το Anadolu.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, dpa
18/02/2019 20:24

Παράνοια Ερντογάν: 950 άτομα υπό κράτηση σε μία εβδομάδα για δήθεν εμπλοκή με Γκιουλέν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: