Άρχισε η διαδικασία πώλησης της ΕΛΒΟ: Μετάταξη εργαζόμενων και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων




Δημοσιεύθηκε σήμερα ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ΑΕ (ΕΛΒΟ) με τη διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Η περίοδος κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών ορίζεται ‪σε 20 ημέρες‬, δηλαδή από σήμερα μέχρι και τις 3 Μαρτίου ‪2019‬.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης με το θέμα της ΕΛΒΟ ασχολούνται ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας που έχουν ήδη κάνει επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

Οι εργαζόμενοι φτάνουν σήμερα τα 320 άτομα και για ορισμένους εξ αυτών έχουν κινηθεί διαδικασίες μετάταξης στον ΟΑΣΘ. Ο διαγωνισμός αφορά την συνολική εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, δηλαδή ακίνητα, κτιριακές εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, εξοπλισμός και Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβασθούν «όπως είναι και βρίσκονται» και ειδικότερα στην πραγματική και νομική κατάσταση και στον τόπο που θα βρίσκονται κατά την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης. Ρητώς δηλούται ότι τα Περιουσιακά Στοιχεία εκποιούνται με τον εξοπλισμό τον οποίο φέρουν (εάν τέτοιος υφίσταται) και με το σύνολο των διαθέσιμων αρχείων τους (εάν τέτοιο αρχείο υφίσταται) κατά τη στιγμή υπογραφής της Σύμβασης.

Η προσφορά παραμένει σε ισχύ και δεσμεύει τον Διαγωνιζόμενο που την υπέβαλε για χρονικό διάστημα 12 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών. Η περίοδος ισχύος της προσφοράς δύναται να παραταθεί για χρονικό διάστημα έως και επιπλέον 6 μήνες, κατόπιν προηγούμενης έγγραφης δήλωσης του εκκαθαριστή προς τον διαγωνιζόμενο που την υπέβαλε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΒΟ τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το 2014, ο πρώτος διαγωνισμός ακυρώθηκε και ο δεύτερος παρήλθε άγονος.

14/02/2019 13:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στήριξη στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα, ώστε να γίνει ανταγωνιστική, δήλωσε ο Ούντο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: