Απώλεια στην ισχύ τουρκικού μαχητικού πάνω από την Ρόδο: Τι λέει η Πολεμική Αεροπορία




Σοβαρό πρόβλημα με παρ’ ολίγον απώλεια κινητήρα παραλίγο να είχαμε το πρωί της Παρασκευής πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία ένα εκ των αεροσκαφών της Τουρκίας και ενώ είχε ήδη παραβιάσει το FIR Αθηνών, δια ασυρμάτου, ενημέρωσε το κέντρο ελέγχου αεράμυνας της χώρας του πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον κινητήρα του, χάνοντας άμεσα μέρος της ισχυς του.

Τα ελληνικά αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από την Σκύρο, παρατηρούσαν κάθε κίνηση του σχηματισμού των Τούρκων πιλότων, ενώ τα μάτια τους είχαν επικεντρωθεί στο αεροσκάφος που αντιμετώπιζε το πρόβλημα.

Κοντά στην Ρόδο τα τουρκικά F-16 εξήλθαν από το ελληνικό FIR και κατά πληροφορίες προσγειώθηκαν στο Dalaman.

Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΓΕΕΘΑ, λένε πως, άμεσα, τα ελληνικά Super Puma τέθηκαν σε μέγιστη επιφυλακή μήπως τυχόν ήταν απαραίτητη η επέμβαση τους αν υπήρχε δυσάρεστη εξέλιξη για τον Τούρκο πιλότο και το μαχητικό της γειτονικής χώρας.

Επιπλέον, ήδη όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί αναλύονται από ειδικούς, ώστε να βγουν σαφή συμπεράσματα για το τι, και αν όντως, συνέβη η λεγόμενη μερική απώλεια ισχύος στον κινητήρα του τουρκικού αεροσκάφους ή αν πρόκειται για κάτι διαφορετικό, για το οποίο άλλωστε οι γείτονες μας μονίμως “ψάχνονται”…

Πάντως οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η ελληνική αεράμυνα, τα ραντάρ, οι ιπτάμενοι, τα ελικόπτερα, τα πληρώματα έδρασαν με ιδιαίτερα υποδειγματικό τρόπο.

Διψήφιο νούμερο παραβιάσεων στο FIR Aθηνών: Oι Τούρκοι δεν περίμεναν την επίσκεψη Τσίπρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: