Απάντηση Ξάνθου στον Μητσοτάκη για το ΕΣΥ: “‘Έκθεση ιδεών” οι εξαγγελίες της ΝΔ




«Έκθεση ιδεών» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ασκώντας κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως είναι προκλητικό να μιλά για υγείας για όλους.

Το σχόλιο του Ανδρέα Ξάνθου έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε επιτέλους το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία. Μόνο που δεν είναι κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά “έκθεση ιδεών” και γενικόλογων εξαγγελιών που αποδεικνύουν την τραγική ένδεια επεξεργασμένης υγειονομικής πολιτικής και κυρίως την προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ να αποκρύψει τον νεοφιλελεύθερο πυρήνα αυτού του σχεδίου που είναι η αγορά υπηρεσιών από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό ιδιωτικό τομέα.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για “υγεία για όλους” όταν η ΝΔ ήταν αυτή που στα χρόνια της κρίσης άφησε αποκλεισμένους από το σύστημα υγείας 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Αυτή την κοινωνική βαρβαρότητα έχει ήδη αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 με την ψήφιση νόμου που προβλέπει ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα- ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα- έχουν δωρεάν, πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις πρόσβαση στο ΕΣΥ και στη φαρμακευτική περίθαλψη.

Το «δράμα» του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η κριτική του για την «σημερινή τραγική κατάσταση» στο Σύστημα Υγείας δεν πείθει κανέναν, αλλά και ότι αναγκάζεται να μιλήσει για καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να το πιστεύει. Ο θιασώτης του «λιγότερου Κράτους» και της «ελεύθερης αγοράς», δεν έχει καμιά αξιοπιστία όταν υπόσχεται ότι θα λύσει τα προβλήματα του ΕΣΥ .

Ο κ. Μητσοτάκης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν στην ίδια ομιλία από τη μια υποστηρίζει ότι η ΝΔ θα αναβαθμίσει το ΕΣΥ και από την άλλη να αναρωτιέται για ποιο λόγο θα πρέπει να προμηθευθούν τα νοσοκομεία μαγνητικούς τομογράφους όταν μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες από τους ιδιώτες!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ότι θα δώσει έμφαση στην πρόληψη ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ανοίξει μόνο 110 νέες δομές ΠΦΥ (ΤΟΜΥ) αντί 230. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2017 από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει τις ΤΟΜΥ «μια μεγάλη, βαριά, φαραωνική- τολμώ να πω- δομή, η οποία κατά την άποψή μας είναι περιττή».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: