Ανησυχία εκφράζει ο Ντομπρόφσκις σχετικά με την πρόταση της Αθήνας για την πρώτη κατοικία

European Commissioners (L-R) Valdis Dombrovskis, Marianne Thyssen and Pierre Moscovici give a press conference, at the European Commission in Brussels, Belgium , 27 February 2018. Commission presents the European Semester Package, setting out the EU’s economic and social priorities for the year ahead. EPA, OLIVIER HOSLET
Πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και εκκρεμότητες στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας επισημαίνουν οι επίτροποι Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί

Την άποψη ότι η Ελλάδα σημείωσε “σημαντική πρόοδο” στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε τη χειμερινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε πως ο “ρυθμός” υλοποποίησης σε ορισμένες περιπτώσεις είναι “αργός” και “οδήγησε σε καθυστερήσεις” σε βασικές μεταρρυθμίσεις.

  • Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει το “δύσκολο έργο” της εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα, προκειμένου να υπάρξει και πάλι η δυνατότητα χρηματοδότησης της οικονομίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Σε αυτό το κομμάτι, σημείωσε πως, ενώ έχει βελτιωθεί η “ρευστότητα”, χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες σε τομείς όπως το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, στο οποίο η μέχρι τώρα πρόταση προκαλεί “ανησυχία”.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατέψει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά πρέπει να “επιλυθούν” κάποιες “λεπτομέρειες” έτσι ώστε να μην ευνοούνται “οι στρατηγικοί κακοπληρωτές”, και το πλαίσιο υπό συζήτηση να εξυπηρετεί τους στόχους του που είναι: ο προσωρινός χαρακτήρας, η στοχευμένη δράση και η λειτουργικότητα.

27/02/2019 14:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριάς Χρ. Βασιλάκη
Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

Ναι μεν, αλλά… λέει για την οικονομία η Κομισιόν: Κάνει λόγο για υπερβολικές ανισορροπίες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal