Ανατροπή στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ: Επιβλήθηκε του Πανιωνίου με σκορ 4-2




Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας τον Πανιώνιο στην παράταση με 4-2 (32΄ Μπίσεσβαρ, 82΄ Σφιντέρσκι, 114΄ Άκπομ, 118΄ πεν. Βιεϊρίνια – 33΄ Ντουρμισάι, 94΄ Καμαρά). Οι «κυανέρυθροι», που είχαν νικήσει με 2-1 στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, πλησίασαν σε μια μεγάλη πρόκριση αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν ως το τέλος.

Στο 15′ καταγράφηκε η πρώτη καλή φάση στον αγώνα με τον Ενρίκε να κάνει την προβολή και να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Πανιώνιος με μαζική άμυνα προσπάθησε εξ αρχής να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, καθώς με αυτή την προϋπόθεση θα κέρδιζε το εισιτήριο της πρόκρισης. Τα πολλά νεύρα των γηπεδούχων φάνηκαν από το 20λεπτο και οι απαιτήσεις από τον ρέφερι μεγάλες καθώς στο 25′ ο Θεσσαλός ρέφερι αγνόησε περίπτωση μαρκαρίσματος του Κρέσπο από πίσω στην περιοχή, που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι.

Στο 32΄ ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μπίσεσβαρ από ασθενή απόκρουση του Κότνικ σε γυριστό σουτ του Λημνιού με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει την ομάδα του σε θέση πρόκρισης. Αμέσως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν. Στο επόμενο λεπτό ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τσιλούλη που αποσόβησε προσωρινά ο Πασχαλάκης αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ντουρμισάϊ στο 33′ με δυνατό γωνιακό σουτ πάγωσε το γήπεδο ισοφαρίζοντας (1-1).

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε με πολύ πίεση κοντά στο δεύτερο γκολ στο 45′ αλλά από κοντά ο Σάκχοφ με το κεφάλι δεν σημάδεψε σωστά την εστία του Κότνικ στην σέντρα σαν κόρνερ του Μπίσεσβαρ. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εύλογα επιθετικά και στο 53′ ο Σφιντέρσκι έχασε την πρώτη ευκαιρία με άστοχο κοντινό σουτ. Στο 62΄ο Ενρίκε έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με σουτ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ και το παιχνίδι συνεχίζονταν με σκηνικό “γάτας και ποντικού”. Ο ΠΑΟΚ μονίμως στην επίθεση και ο Πανιώνιος με το χρυσό σκορ της ισοπαλίας να αγωνίζεται να το διατηρήσει αναζητώντας την αντεπίθεση.

Στο 70′ από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Ινγκασον έστειλε δυνατή κεφαλιά που όμως δεν αιφνιδίασε τον Κότνικ. Ευκαιρία και μάλιστα διπλή έχασε ο ΠΑΟΚ και στο 72′ με τον Σφιντέρσκι. Στο 79′ νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ με άστοχη κεφαλιά από τον Ακπομ, από πολύ κοντά σε σέντρα του Βιεϊρίνια και το παιχνίδι συνεχίζονταν με τον Πανιώνιο να αμύνεται μαζικά και τον ΠΑΟΚ να πιέζει κατά κύματα. Η έκρηξη για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 82′. Ο Πολωνός Σφιντέρσκι με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Κότνικ και έδωσε με το 2-1 ανάσες στην ομάδα του, που πήρε έτσι περιθώρια ακόμα και για παράταση.

Στο 88′ ο Τσιλούλης έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να δώσει το “εισιτήριο” στους “κυανέρυθρους” αλλά ο Πασχαλάκης με σωτήρια επέμβαση απέτρεψε την “τραγωδία” για την ομάδα του. Με το 2-1 ολοκληρώθηκε το 90λεπτο και στην παράταση ο Πανιώνιος ξεκίνησε με μια “χειροβομβίδα” που άλλαξε τα δεδομένα. Στο 94′ ο Καμαρά, αξιοποίησε οπισθοχώρηση του Ινγκασον και μπαίνοντας με την μπάλα στην περιοχή σημάδεψε σωστά στην εστία του Πασχαλάκη και πέτυχε το 2-2 που έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην αθηναϊκή ομάδα.

Στο 111΄ ο Ακπομ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά και ο χρόνος κυλούσε για τους Αθηναίους. Στο 114΄ ο Βρετανός επιθετικός του ΠΑΟΚ από κοντά πέτυχε το 3-2 και ακολούθησε ένα εφιαλτικό εξάλεπτο με την πρόκριση να ισορροπεί μεταξύ των δυο “μονομάχων”. Στο 117′ ο Μανθάτης απέκρουσε με το χέρι μέσα στη περιοχή και αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε, ενώ το πέναλτι που υπέδειξε ο κ. Σκουλάς μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια στο 119΄ βάζοντας θεμέλιο μεγάλης πρόκρισης.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι με την προτροπή του αρχηγού τους Κόρμπου, αρνήθηκαν να εκτελέσουν σέντρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην λήξη μετά την εσκεμμένη αυτή ενέργεια των παικτών του Πανιωνίου, που είχαν αγκαλιάσει την πρόκριση αλλά δεν κατάφεραν να την διατηρήσουν στα τελευταία δυο λεπτά της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Γιαννούλης, Λημνιός, Ολιβέϊρα, Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντουρμισάϊ, Κόρμπος, Μανθάτης, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Μανιάτης, Καμαρά, Μπανανά.

Κόκκινες: Μανθάτης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (73′ Μάτος), Ολιβέιρα, Πέλκας (14′ Mπίσεσβαρ), Λημνιός (56′ Ακπόμ), Ενρίκε (97′ Μίσιτς) και Σφιντέρσκι

Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78′ Αρτσε), Κόρμπος, Μανιάτης, Τσιλούλης (91′ Καμαρά), Μπουμάλ (61′ Μπανανά), Μανθάτης, Ντουρμισάι.

27/02/2019 22:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: