Υιοθετήθηκε το ψήφισμα 2053 για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ: Χαιρετίζει ο ΔΗΣΥ




Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ομόφωνα, στη διάρκεια ανοιχτής συνεδρίασης, το ψήφισμα 2053 με το οποίο ανανεώνει για ακόμη έξι μήνες την θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Νωρίτερα ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, έδωσε τη συναίνεση της κυπριακής Κυβέρνησης στην παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΤΖΩΡΤΖΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα, στη διάρκεια ανοιχτής συνεδρίασης, το ψήφισμα με το οποίο ανανεώνει για ακόμη έξι μήνες την θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Μια εξέλιξη που προκαλεί ικανοποίηση και ανακούφιση.

Δεδομένου του γενικότερου προσανατολισμού αναθεώρησης των ειρηνευτικών δυνάμεων, η ανανέωση της θητείας αλλά και των όρων εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κρίνεται ως απαραίτητη για την Κύπρο ενόσω διαρκεί η τουρκική κατοχή και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες τουρκικού στρατού.

Αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία το έχει μεταδώσει και καλλιεργήσει προς πάσα κατεύθυνση και από τη διπλωματική υπηρεσία, αλλά και με προσπάθειες του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη. Παράλληλα είναι ένα ζήτημα που απασχόλησε και τις πρόσφατες διεθνείς επαφές του πρόεδρου του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ κυρίου Αβέρωφ Νεοφύτου. Χαιρόμαστε γιατί τελικά αυτή η θέση και αναγκαιότητα αντιμετωπίστηκε με κατανόηση.

Υπογραμμίζουμε λοιπόν τον πολύ ουσιαστικό ρόλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην διασφάλιση της ηρεμίας και αποφυγής επεισοδίων ή περιστατικών και επαναλαμβάνουμε ότι παραμένουμε απαρασάλευτα προσηλωμένοι στο στόχο για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν.

Έπιασαν “δουλειά” τα διεθνή μαγειρεία: Μετά τα Σκόπια λύση-εξπρές για την Κύπρο;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: