Το τελευταίο αντίο στο Θέμο Αναστασιάδη από συγγενείς, συναδέλφους και φίλους (photos)




Το ύστατο χαίρε στο δημοσιογράφο και εκδότη Θέμο Αναστασιάδη λένε στην Παναγία Ελευθερώτρια της Κηφισιάς, συγγενείς, φίλοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

 

“Οι αποχαιρετισμοί δεν ταιριάζουν στους πολεμιστές, ούτε τα “καλό παράδεισο” και “καλό ταξίδι” που ο Θέμος θα τα έσβηνε με τη μια ως αδιανόητα κλισέ. Προφανώς γιατί ήξερε ότι οι μεγάλες μάχες ή οι μεγάλοι έρωτες, όπως αυτός που μας έδεσε και μας δένει μαζί του και με την εφημερίδα εδώ και 14 χρόνια, δεν τελειώνουν επειδή η άδικη μοίρα και αρρώστια το αποφάσισαν”, αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στην ηλεκτρονική του έκδοση και προσθέτει: “Μπορεί σήμερα να τον αποχαιρετάμε αλλά ο Θέμος είναι εδώ, δίπλα μας και μας ρωτάει, για μια ακόμα φορά, “Κανένα Θέμα;” αφού κανένα ποτέ δεν του έφτανε ή ξεψαχνίζει κάποιο κείμενο έχοντας μπροστά του τρία ζευγάρια κοκάλινα γυαλιά, δυο κουτάκια κόκα κόλα, κάποιο ακόμα αναμνηστικό του Ολυμπιακού, πίτες ή γλυκά για κέρασμα σε όποιον τύχει να μπει στο πάντα ανοιχτό για τον καθένα γραφείο του”.

Ο Τάσος Καραμήτσος, συνοδοιπόρος του Θέμου στη δημιουργία του Πρώτου Θέματος

Ήδη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας όπου τελείται σε λίγη ώρα η εξόδιος ακολουθία άρχισε η προσέλευση του κόσμου, ανάμεσά τους, ο Τάσος Καραμήτσος, συνοδοιπόρος του Θέμου Αναστασιάδη στη δημιουργία του Πρώτου Θέματος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Θεόδωρος Κασσίμης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Αντί στεφάνων, παράκληση της οικογένειας του Θέμου Αναστασιάδη είναι όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του πνευματικού κέντρου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στον Κότρωνα Λακωνίας (τράπεζα Πειραιώς υποκατάστημα Γυθείου, με αριθμό λογαριασμού: GR5601725320005532083171758).

Ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος
Η Έλλη Στάη
Ο Λάκης Λαζόπουλος

“Ακόμα και τώρα είναι δύσκολο να καταλάβουν γιατί αποχαιρετάμε έναν φίλο και όχι έναν αφεντικό, έναν δικό μας άνθρωπο και όχι έναν εκδότη. Για όλους εμάς, όμως, τους κατοίκους του γαλατικού χωριού, ο Θέμος ήταν ένας Παροναμίξ που μας είχε πείσει με το μυστικό φίλτρο του πως η δημοσιογραφία δεν είναι δουλειά, ούτε επάγγελμα αλλά ένας μυστικός τρόπος να ζεις την περιπέτεια που εσύ ο ίδιος έχεις δημιουργήσει”, αναφέρουν οι συνάδελφοί του, στο Πρώτο Θέμα.

Ανεβαίνει σταθερά η πρωινή εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στο OPEN Beyond

Με πληροφορίες από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: