Το ΑΠΕ θα συνεχίσει να υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας




Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων χθες Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, παρουσία υπουργών της κυβέρνησης, βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων και επιχειρηματιών.

Την εκδήλωση τίμησαν, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξιος Χαρίτσης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Λευτέρης Κρέτσος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Χρήστος Σίμος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κα πρώην πρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Βαγγέλης Μειμαράκης, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεράσιμος Kουζέλης, και ο πρόεδρος του ΔΣ της APIVITA, Νίκος Κουτσιανάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξιος Χαρίτσης αφού συνεχάρη τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δουλειά τους μίλησε για εγκυρότητα και ταχύτητα των ειδήσεων που μεταδίδει το εθνικό πρακτορείο και τη δυνατότητα που δίνει στους Έλληνες και στους απόδημους να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα που γίνονται στη χώρα μας.

Για την τροπολογία που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις όσων εργάζονται με συμβάσεις έργου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε η κ. Ξενογιαννακοπούλου τονίζοντας ότι «το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την καρδιά αυτής της προσπάθειας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε ότι «στο ΑΠΕ- ΜΠΕ δεν υπάρχουν fake news», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη «να επενδύσει στην παραγωγή περιεχομένου και βίντεο» καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «εκεί είναι το μέλλον».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο των πολιτικών με τους πολίτες, ενώ τόνισε ότι το εθνικό πρακτορείο απευθύνεται σε όποιον θέλει να ενημερωθεί σωστά, έγκαιρα και έγκυρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε ότι «το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατάφερε να καταπολεμήσει την ασθένεια των fake news. Είναι σημαντικό ότι είναι μια βάση αντικειμενικής ενημέρωσης.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλος ευχήθηκε μια καλή, δημιουργική χρονιά και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του ΑΠΕ – ΜΠΕ που «με την σκληρή δουλειά όλοι μαζί καταφέραμε ότι καταφέραμε». Ο κ. Ψύλος έκανε λόγο «για μια νέα χρονιά που ξεκινά για το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας με αισιοδοξία και ακλόνητη πεποίθηση ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα εθνικά συμφέροντα της χώρας αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας με μοναδικό μέσο την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητα στην μετάδοση των ειδήσεων μας».

Ο κ. Ψύλος μίλησε για τα «επιτεύγματα της προηγούμενα χρονιάς που έφεραν το ΑΠΕ-ΜΠΕ ακόμη πιο ψηλά στον τομέα της ενημέρωσης». Όπως είπε χαρακτηριστικά «δώσαμε στους συνδρομητές μας πάνω από 220.000 ειδήσεις, 300.000 φωτογραφίες χιλιάδες βίντεο infografics. Ταυτόχρονα, έχουμε εκτός από την κεντρική ιστοσελίδα και 11 θεματικές και από σήμερα άλλη μία – τη βαλκανική. Ο ειδησεογραφικός αυτός πλούτος εκφράζεται άλλωστε και με αριθμούς: Έχουμε αύξηση κατά 111% στις επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας από πέρσι. Οι χρήστες 400.000 της κεντρικής ιστοσελίδας μας κατέγραψαν ρεκόρ τετραετίας και σε σχέση με το 2015 αυξήθηκαν κατά 240%, 94% από πέρσι».

Έθιξε το ζήτημα της λογοκλοπής τονίζοντας ότι «το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι σήμερα ο βασικός παραγωγός πρωτογενών ειδήσεων στη χώρα» και επεσήμανε ότι «τη χρόνια που πέρασε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενίσχυσε όμως αποφασιστικά και τη διεθνή του παρουσία.

«Για πρώτη φορά από το 2002 το ΑΠΕ- ΜΠΕ εξελέγη στο ΔΣ της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Πρακτορείων Ειδήσεων για 2 χρόνια. Επίσης ομόφωνα ο πρόεδρος του εξελέγη γενικός γραμματέας της ένωσης των πρακτορείων της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα σήμερα ξεκινά επίσημα η λειτουργία ενός νέου σάιτ του ΑΠΕ ΜΠΕ – του βαλκανικού σάιτ που θα έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη και θα μεταδίδει κατά βάση ειδήσεις επιχειρηματικές, οικονομικές, πολιτιστικές και αθλητικές για να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τα πρακτορεία ειδήσεων της περιοχής μας. Για να γίνουν τα βαλκανικά πρακτορεία ειδήσεων γέφυρες δημοσιογραφικής συνεργασίας υπέρ της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή».

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στην διοργάνωση «για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στην Αθήνα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των πρακτορείων της Μεσογείου και έχουμε την προεδρία για ένα χρόνο. Υπογράψαμε διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με πολλά πρακτορεία ειδήσεων σε όλον τον κόσμο» και για πρώτη φορά το ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε δεκτό στην παγκόσμια ένωση ΜΙΝDS -των 23 πιο προηγμένων τεχνολογικά πρακτορείων ειδήσεων του κόσμου. Επίσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επελέγη από το Ε.Κ. με συμβόλαιο να είναι το ΜΜΕ που ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου θα παράγει και θα μεταδίδει σε όλη την Ελλάδα 250 βίντεο για τις δραστηριότητες του Ευρωκοινοβουλίου. Ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε και στην συνεργασία του εθνικού πρακτορείου με τον ΟΕΑΔ για την εκπαίδευση νέων ανέργων δημοσιογράφων -πτυχιούχων των τριών πανεπιστημιακών σχολών δημοσιογραφίας.

Τέλος, ο κ. Ψύλος μίλησε για την «επούλωση ενός τραύματος που ήταν ανοιχτό εδώ και 11 χρόνια στους κόλπους του πρακτορείου. Ήταν οι συνάδελφοι που εργάζονταν με μπλοκάκι. Με την συμπαράσταση της πολιτείας – του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά και του υφυπουργού, Λευτέρη Κρέτσου αλλά και τη νομική βοήθεια του καθηγητή Γιάννη Δρόσου, η Βουλή ενέκρινε τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίηση τους».

Παραδοσιακά στην κοπή της πίτας του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων βραβεύονται οι καλύτεροι συνάδελφοι της χρονιάς που πέρασε.

Φέτος, το μεγάλο βραβείο Ανδρέα Χριστοδουλίδη δόθηκε στην Κατερίνα Βλαχοδήμου για την απαράμιλλη προσφορά της, όχι μόνο στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ αλλά και στην καταγραφή της ιστορίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το βραβείο παρέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης.

Δεύτερο βραβείο έλαβε ο συνάδελφος Λάμπρος Παπαθανασίου γιατί ανέδειξε με τη δουλειά του και την ομάδα του έναν πολύ δύσκολο τομέα για ένα πρακτορείο ειδήσεων το σοβαρό life style. Το βραβείο παρέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξιος Χαρίτσης.

Τρίτο βραβείο δόθηκε στη συνάδελφο Πέγκυ Βαριτάκη τη δημοσιογράφο infographics που δημιουργεί καθημερινά τα εξαιρετικά γραφήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το βραβείο έδωσε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

Τέλος, από τους συναδέλφους διοικητικούς βραβεύτηκε ο Διονύσης Πομώνης για την προσφορά του στο δύσκολο έργο της σύναψης των συμβολαίων του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τους συνδρομητές του, επί 26 χρόνια Το βραβείο έδωσε, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ολοκληρώνουμε τη θητεία μας λέει ο Τσίπρας: Η ΝΔ του Μητσοτάκη δίπλα με τη δεξιά του Κουρτς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: