Το 51% της χώρας είναι καλυμμένο από χιόνι: Πολύ ισχυρός παγετός, δριμύ ψύχος παντού




Πολύ ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής των Θεοφανείων,στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις θερμοκρασίες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά να καταγράφουν διψήφιο αρνητικό αριθμό, θυμίζοντας πολικές περιοχές, με την χαμηλότερη θερμοκρασία στην Πτολεμαϊδα -19.1 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον Πίνακα, ο οποίος ακολουθεί.

Σημειώνεται ότι σε 40 σταθμούς του δικτύου μας η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη των -10 βαθμών.

Δριμύ ψύχος επικρατεί σε αρκετές ακόμη περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές ελάχιστες τιμές θερμοκρασιών: Καρδίτσα -16.3°C, Βαμβακού Φαρσάλων -16.1°C, Ορεστιάδα -14.3°C, Ελασσόνα -14.2°C, Διδυμότειχο και Λαγκαδάς Θεσ/νίκης -13.6°C, Κοζάνη -13.3°C, Ιωάννινα -12.6°C.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει (προσεγγιστικά λόγω περιοχών με νέφη) τις περιοχές που έχουν χιονοκάλυψη, όπως προκύπτει από ανάλυση δορυφορικών δεδομένων από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Περίπου το 51% της χώρας είναι καλυμμένο από χιόνι, αποτέλεσμα των δύο διαδοχικών κακοκαιριών “Ραφαήλ” και “Σοφία”.

Έφυγε η “Σοφία”, ακολουθεί ο “Τηλέμαχος”: Νέο ψυχρότερο αλλά πιο σύντομο κύμα κακοκαιρίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: