Θετική ψήφο στην Συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισαν να δώσουν Θεοδωράκης και Λυκούδης




Στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών προσανατολίζεται ο Σπύρος Λυκούδης, μετά την απόφαση που πιστοποιήθηκε από το πολιτικό συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς στη συνεδρίαση του που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Θετική ψήφο θα δώσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA χαρακτήρισε λογική λύση τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι :«Είμαι αντίθετος με τον Τσίπρα, αλλά είναι λογική λύση οι Πρέσπες».

Όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή απόφαση για ψήφο κατά συνείδηση ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι δεν κοιτάζει την πολιτική του επιβίωση αλλά την πατρίδα, τους Έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία. «Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο Ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον».

«Το βασικό που πρέπει να σκεφτουμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία», ανέφερε.

Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όσοι παραμένουν στο Ποτάμι δεν θα πάνε αλλού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλα τα κρίσιμα εθνικά θέματα άνοιξε η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί να αναμετρηθούμε με την συνειδήσεις μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: