Θέματα εξειδικευμένου τουρισμού στο επίκεντρο της συνάντησης Σάββα Περδίου-Γιώργου Λιλλήκα




Η Συμμαχία Πολιτών δίνει μεγάλη σημασία στο να διαμορφωθεί μια τέτοια στρατηγική που να οδηγεί στην αναβάθμιση της ποιότητας του εισερχόμενου τουρισμού, είπε ο Πρόεδρος της, Γιώργος Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είχε σήμερα συνάντηση, στα γραφεία της Συμμαχίας, με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Τουρισμού για την σημερινή επίσκεψη και ταυτόχρονα, τον συνεχάρη για το διορισμό του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Χαίρομαι γιατί ως νέος άνθρωπος αλλά και κάποιος, ο οποίος έχει τις εμπειρίες και τις γνώσεις στον τομέα του τουρισμού αναλαμβάνει αυτό το πολύ σημαντικό πόστο για την χώρα μας. Σημαντικό διότι η τουριστική βιομηχανία είναι από τις πιο σημαντικές στην Κύπρο. Ο τουρισμός είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και αυτό ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης μας σήμερα. Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία στο να διαμορφωθεί μια τέτοια στρατηγική που να οδηγεί στην αναβάθμιση της ποιότητας του εισερχόμενου τουρισμού», πρόσθεσε.

Σημασία, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, έχει να έχουμε υψηλούς αριθμούς αλλά κυρίως να έχουμε υψηλή ποιότητα τουριστών και όχι μόνο στην αύξηση του αριθμού των τουριστών.

«Δεν μπορεί η Κύπρος να προσελκύει κάθε χρόνο και ένα εκατομμύριο τουρίστες περισσότερους. Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Υπάρχουν πάρα πολύ τομείς που δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα και αναφέρομαι στην μεγάλη ιστορία και στον μεγάλο πολιτισμό που διαθέτει η Κύπρος και ο λαός μας, που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για να δημιουργηθούν μια σειρά από γεγονότα αλλά και υποδομές που όντως θα συμβάλλουν και στην βελτίωση της ποιότητας των τουριστών αλλά, ταυτόχρονα, και στο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χειμώνα, όπου ενώ έχουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, αδυνατούμε να έχουμε πληρότητα την χειμερινή περίοδο”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι έδωσαν κάποιες ιδέες στον Υφυπουργό Τουρισμού.

«Είμαστε στην διάθεση του να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε έτσι ώστε να πετύχει γιατί η επιτυχία ενός Υπουργού, Υφυπουργού στον τομέα του θα είναι και επιτυχία για την Κύπρο και το όφελος θα είναι για το σύνολο. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουμε τον κάθε Υπουργό ή Υφυπουργό και αυτή θα είναι η στάση μας στην πολιτική πορεία που θα εφαρμόσει», ανέφερε.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, σε δηλώσεις του αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, είπε ότι είχαν “μια πάρα πολύ ανοιχτόμυαλη συζήτηση” ειδικά όσον αφορά θέματα εξειδικευμένου τουρισμού.

«Όπως είπε και ο ίδιος, υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια ανάπτυξης της χώρας μας σε αυτούς τους τομείς με τρόπο που να επιβραδύνουν την τουριστική σεζόν, να φέρουν και άλλες εθνικότητες από αυτές που έχουμε συνηθίσει στην Κύπρο και είναι με μεγάλη μας χαρά που ακούσαμε αυτά που είχε να μας πει. Ο ίδιος έχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία από το εξωτερικό και όπως έχουμε πει και κατ ’ιδίαν, είναι χαρά μας να σας έχουμε δίπλα μας. Αυτή η επικοινωνία που ξεκίνησε τώρα επιθυμούμε να παραμείνει διότι όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας», πρόσθεσε.

Εφησυχασμός, συνέχισε ο κ. Πέρδιος, δεν πρέπει να υπάρξει «και φαίνεται ότι όλοι μαζί πιστεύουμε ότι η χώρα μας έχει όλα τα εφόδια για ακόμα αυξημένους και αριθμούς και σε ποιοτικό επίπεδο υπηρεσίες που να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους τουρίστες μας».

Επαναπατρίζονται τέσσερις τοιχογραφίες στην Κύπρο: Ειδική τελετή στη Χάγη

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
21/01/2019 14:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: