Θα προλάβουν την παρέλαση πίνοντας γκαζόζες; Πυροσβέστης ο Τζανακόπουλος άφησε παράθυρο για τους ΑΝΕΛ




«Δεν είναι ηθικό η πολιτικά ορθό να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδο τους στο Κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές για λόγους συνείδησης ή άποψης μπορούν να αποχωρήσουν» δηλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, ανοίγοντας θέμα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβουλευτικό μέλλον των ΑΝΕΛ.

Δεν θεωρείται πιθανή μια συζήτηση για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, καθώς με τα υπάρχοντα δεδομένα (παραίτηση Παπαχριστόπουλου) οι ΑΝΕΛ χάνουν την κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο υπάρχουν δύο δεδομένα:

  • Ο Τζανακόπουλος να θέλησε να δράση πυροσβεστικά για να κατευνάσει προσωρινά την οργισμένη αντίδραση του Πάνου Καμμένου αλλά και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
  • Να κερδίσει πολιτικό χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Βουλή με την ένταξη σε κοινοβουλευτικές ομάδες των ανεξάρτητων καθώς τα πρόσφατα “γεγονότα της γκαζόζας” έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματι πρόβλημα νομοθέτησης, το οποίο λύθηκε προσωρινά με τις ονομαστικές ψηφοφορίες.

Μόλις το πρωί ο Πάνος Καμμένος σε συνένευξη στο ΣΚΑΪ προειδοποίησε πως η κυβέρνηση “δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση” (σ.σ. 25η Μαρτίου), ενώ με το “επεισόδιο της γκαζόζας” και την παραδοχή από μέρους του κ.Καμμένου ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή στον βουλευτή Αριστείδη Φωκά να είναι απών από την ψηφοφορία στην επιτροπή της Βουλής, έδειξε ότι ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ είναι διατεθειμένος να το φτάσει μέχρι τέλους.

Από την πλευρά του ο κ.Τζανακόπουλος και πάλι προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα:

“Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν και θα κυβερνήσουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας” απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις νέες απειλές Καμμένου.

Εκεί αποδίδεται και το κατά τα άλλα “αινιγματικό” τουίτ του Νίκου Κοτζιά το μεσημέρι:

“Η μικροψυχία και η ζήλεια δεν είναι χαρακτηριστικά της αριστεράς. Ούτε το να κάνεις χατίρια σε εκβιαστές. Και ο επιλέγων είναι κρινόμενος. Σε νεοσσούς της πολιτικής συστήνω να διαβάσουν το βιβλιαράκι του Holbach “Η τέχνη της κοινωνικής αναρρίχησης. Δοκίμια προς χρήση αυλικών” έγραψε στο τουίτερ ο κ.Κοτζιάς στέλνοντας σαφώς μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ να μην επιχειρήσει να ρίξει σωσίβιο για την διάσωση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ με πιθανή αλλαγή του κανονισμού, γεγονός ωστόσο που επιβεβαιώνει πως υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις (ή διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών) στον ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα χειριστεί στην κατάσταση, τις οποίες ο κ.Κοτζιάς θέλησε να προλάβει.

HELLAS JOURNAL

Ένταση από τη ΝΔ στην επιτροπή της Βουλής: Ο βουλευτής ήπιε …γκαζόζα και πήγε τουαλέτα!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: