Θα έχουμε κλίμα πολιτικής σταθερότητας και θα εξαντλήσουμε την τετραετία, εκτιμά ο Παππάς




«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση. Είναι διαφορετικό να υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την παρουσία του Πάνου Καμμένου και άλλο να υπάρχει μια πλειοψηφία χωρίς τη δική του παρουσία» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM για το νέο πολιτικό τοπίο.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «όλοι αυτοί που μας έκαναν κριτική για τη συνεργασία μας με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δεν μας δημιούργησε πρόβλημα για όλες τις προοδευτικές πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που έχουμε δρομολογήσει και οικοδομήσει, όταν αποφάσισε ο κ. Καμμένος να δημιουργήσει κυβερνητικό πρόβλημα τότε ταυτίστηκαν μαζί του. Δηλαδή για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσουν ότι ψηφίσει και ο ίδιος».

Απαντώντας για τα σχόλια συγχώνευσης με τους ΑΝΕΛ, ο Ν. Παππάς είπε ότι «τα σχόλια περί συγχώνευσης με τους ΑΝΕΛ δεν αντέχουν στη δημόσια κριτική. Υπάρχει αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Στην κυβερνητική πλειοψηφία μένουν άνθρωποι που μάλλον θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «χάνει και το τελευταίο του χαρτί αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, μέσω του Μακεδονικού. Έχει σφιχταγκαλιαστεί με τον πολιτικό φονέα του πατρός του και ακολουθεί μια γραμμή που είναι αντίθετη με τις πάγιες εθνικές θέσεις». Πρόσθεσε ότι «έρχεται η ώρα του πολιτικού λογαριασμού για όσους είπαν ψέματα στο θέμα του Μακεδονικού, ιδίως σε ανθρώπους με αυξημένες ευαισθησίες, τόσο στο ποιες ήταν οι εθνικές θέσεις και τι έχει υποστηρίξει η Ελλάδα κατά το παρελθόν και στην πρόσφατη ιστορία, αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή, ο Ν. Παππάς σημείωσε: «η κυβέρνηση θα έχει την πλειοψηφία στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης, μεγάλη πλειοψηφία στη Συμφωνία των Πρεσπών και ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία στα θετικά μέτρα που θα νομοθετηθούν το επόμενο διάστημα. Θα έχουμε κλίμα πολιτικής σταθερότητας και θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Πλέον έχει γίνει καθαρό στον κόσμο πως υπάρχουν δύο διαφορετικά προγράμματα. Διαφωνώ με όσους λένε πως υπάρχουν ασάφειες στο πρόγραμμα Μητσοτάκη, καθώς ο αρχηγός της ΝΔ είναι ξεκάθαρος: ασφαλιστικό Πινοσέτ, απολύσεις στο Δημόσιο, “ζούγκλα” στην αγορά εργασίας». Και συνέχισε ο Ν. Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης με το πρόγραμμά του θέλει να μας γυρίσει στην εποχή που οι πληγές ήταν τεράστιες και ανοιχτές. Θέλει να σταματήσει την πορεία ανάκαμψης».

Κλείνοντας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε: «ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ήταν ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς, έχει αποδείξει πως υπηρετεί με συνέπεια τη λογική των συμμαχιών και των συσπειρώσεων πάνω στα πραγματικά διλλήματα της εποχής. Αυτό, λοιπόν, κάνουμε και τώρα, λέγοντας πως δεν είναι απαραίτητο με κάποιο στέλεχος να έχουμε την ίδια ανάγνωση για το τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά καλούμε σε μία ευρεία δημοκρατική συμπαράταξη όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να συμφωνήσουν στις κεντρικές συντεταγμένες ενός προγράμματος Δίκαιης Ανάπτυξης για το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προχωράμε προς τις εκλογές, αυξάνει τη συσπείρωσή του, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία και η ψήφος του Οκτωβρίου του 2019 θα είναι ψήφος για τον Οκτώβριο του 2023. Δηλαδή, ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με τις πολικές που μείωσαν την ανεργία από το 27% στο 18% ή το 2023 θα επιστρέψουμε στις πολιτικές που εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%».

Επίθεση ΑΝΕΛ στην Μπακογιάννη: Υποκρίνεστε τη γιαλαντζί “Μακεδονομάχο”, λέει ο Τοσουνίδης

15/01/2019 12:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ Δ.Βαλαβανίδου
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: