Ταξίαρχο διοικητή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αεροπορίας συνέλαβε ο Ταγίπ: Λίστα τρόμου στο στράτευμα




Ένας ανώτατος αξιωματικός, διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Εσκίσεχιρ συνελήφθη με ένταλμα κατηγορούμενος για συνεργασία με την FETO του Γκιουλέν. Όπως φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος να αποκεφαλίζει το στράτευμα, μία τακτική που έχει οδηγήσει σε συνθήκες διάλυσης και τρόμου τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Ο ταξίαρχος Οζκάν Εντίπ Αγκιουλάι που είχε την ευθύνη της διοίκησης του Κέντρου ΕΠιχειρήσεων της Αεροπορίας, συνελήφθη μετά από έκδοση εντάλματος εναντίον του από τον Γενικό Εισαγγελέα με την κατηγορία ότι διατηρεί σχέσεις με την οργάνωση FETO του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ο υποκινητής του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο ταξίαρχος οδηγήθηκε μετά την ανάκριση του από τον Εισαγγελέα, στα δικαστήρια του Ντιγιαρμπακίρ, όπου αποφασίστηκε η κράτηση του. Ο Ακγκιουλάι είχε καταθέσει αίτηση για να αποχωρήσει από το στράτευμα και να συνταξιοδοτηθεί το 2017.

Η σύλληψη του ταξίαρχου και 26 άλλων προσώπων βασίστηκε στην παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων τους και την χρήση μίας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, την οποία οι τουρκικές αρχές εκτιμούν πως χρησιμοποιεί το δίκτυο της FETO.

Με πληροφορίες από in.gr

Επιστολή εθιμοτυπίας Ακάρ σε Αποστολάκη: Το ανακοινώνει το Ανατολού δεν επιβεβαιώνει η Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: