Τα “μαθηματάκια” ανθρωπιάς δεν αφορούν μόνο την Ιταλία, λέει ο Σαλβίνι για τους πρόσφυγες




Ο Iταλός υπουργός Eσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι , επανήλθε με σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο στην υπόθεση των δύο πλοίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τα Sea Eye και Sea Watch, που έχουν καταφύγει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας με σαράντα εννέα πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς. Δυο σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ βρίσκονται σε χωρικά ύδατα της Μάλτας: Οι επιβαίνοντες σε αυτά πρέπει να αποβιβαστούν στην Βαλέτα», τονίζει ο Σαλβίνι, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η στάση της Ευρώπης, η οποία σιωπά, προκαλεί μόνον ντροπή. Προφανώς, τα “μαθηματάκια” ανθρωπιάς αφορούν μόνον την Ιταλία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψεύδη», καταλήγει ο Ματτέο Σαλβίνι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο είχε ανακοινώσει ότι η Ιταλία είναι διατεθειμένη να δεχθεί τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στα δυο σκάφη.

Μολαταύτα, ο ίδιος ο Ντι Μάιο τώρα προσθέτει ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν μόνον αν η αποβίβασή τους γίνει στην Μάλτα, ενώ αντίθετα, οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ κάνουν γνωστό ότι δεν εννοούν να χωρίσουν τις οικογένειες που βρίσκονται στο Sea Watch και στο Sea Eye.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
06/01/2019 13:40

Μόσχα και Τεχεράνη προγραμματίζουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία Θάλασσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: