Τα διεθνή ΜΜΕ για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: Η παθιασμένη ομιλία και η νέα πρόκληση

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τους υπουργούς χειροκροτούν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία όπου η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 151 ψήφους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε απόψε η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρονται διεθνή μέσα ενημέρωσης.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε τη ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, ξεπερνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο για την έγκριση για τη Συμφωνία των Πρεσπών”, τονίζει στο τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά το πέρας της ψηφοφορίας ότι η “ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια ψήφος σταθερότητας για τη χώρα”.

“Ο Τσίπρας κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης, ετοιμάζεται για την νέα πρόκληση”, είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του Bloomberg.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η κυβέρνησή του επιβίωσε της ψήφου εμπιστοσύνης και ο δρόμος πλέον ανοίγει για το κοινοβούλιο να επικυρώσει τη συμφωνία με την FYROM”, υπογραμμίζει το Euronews.

Για μια “παθιασμένη ομιλία” που έκανε την Τρίτη στο ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Τσίπρας κάνουν λόγο στο άρθρο τους οι New York Times, τονίζοντας επίσης τον “καταλυτικό ρόλο” που διαδραμάτισε στις εξελίξεις η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, dpa.

Το ρωσικό πρακτορείο, Sputnik, αναφέρθηκε στην εναρκτήρια ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά την οποία ζήτησε από τους Έλληνες βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνησή του, για να ολοκληρώσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της τετραετούς θητείας της.

Την είδηση αναδημοσιεύουν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το Al Jazeera, και το ABC news.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
16/01/2019 23:44

Για ψήφο στην σταθερότητα και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, μιλά ο Τσίπρας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal