Τα διαπιστευτήρια του Ζόραν Ζάεφ στον Τζόρτζ Σόρος: Πως παρέδωσε τη χώρα του…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Για βλάκα δεν τον είχα τον Ζόραν Ζάεφ, ούτε για αφελή. Ο συστηματικός τρόπος που έδρασε στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων, έδειξε ότι πρόκειται για ένα έξυπνο άνθρωπο, που άδραξε την ευκαιρία και εκμεταλλεύθηκε τα ελληνικά λάθη για να κερδίσει τον «μακεδονισμό», και στην ουσία να κλέψει και το όνομα της Μακεδονίας.

Όμως, μετά τη χθεσινή δημοσίευση στη σελίδα της Σκοπιανής Πρωθυπουργίας των φωτογραφιών και του σχετικού κειμένου για τη συνάντησή του με τον περίεργο κ. Τζόρτζ Σόρος, αποδεικνύει δύο πράγματα:

  • Είτε είναι ο πιο κυνικός άνθρωπος στον κόσμο που δεν υπολογίζει τίποτα για να ικανοποιήσει το «Αφεντικό»,
  • Είτε πρόκειται κυριολεκτικά για τον πλέον αφελή άνθρωπο στον κόσμο, καθώς όλοι γνωρίζουμε, ότι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ντόναλντ Τραμπ είναι ο Σόρος και η παγκοσμιοποίηση που πρεσβεύει.

Στον τίτλο της σχετικής δημοσίευσης χαρακτηρίζει τον Σόρος «φιλόσοφο», και στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Σκοπιανής Πρωθυπουργίας γίνεται αναφορά στον Αμερικανό επιχειρηματία ως να πρόκειται για τον «αρχηγό». Είναι δε τόση η χαρά του κ. Ζάεφ για τη συνομιλία του με τον Σόρος, όπως πηγάζει μέσα από τις φωτογραφίες, που ακόμα και να μην θέλεις να αμαρτήσεις, δεν μπορείς… Είναι φανερό σε όσους γνωρίζουν, πως τα Σκόπια έχουν παραδοθεί εδώ και καιρό στον Αμερικανό χρηματιστή.

  • Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά για τη σχέση του Ζόραν Ζάεφ με τον περίεργο Σόρος. Μερικοί ισχυρισμοί ήταν αποκυήματα της φαντασίας των «ψεκασμένων» και άλλοι ισχυρισμοί ήταν μία πραγματικότητα. Προσωπικά πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είναι δημιούργημα του Σόρος και «τρόφιμος» των οργανώσεων του και ένας εκ των ηγετών στην Ευρώπη που προωθούν την ατζέντα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Δεν είναι πολλοί αυτοί οι ηγέτες και όλοι βρίσκονται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς. Βεβαίως, ο κ. Σόρος δεν έχει σχέση με την Αριστερά, αλλά εκμεταλλεύεται ανόητους όπως ο Ζάεφ για να κάνει τη δουλειά του.

Είμαι βέβαιος πως ο «κύκλος» των επίσης «ψεκασμένων» γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα εκνευρίστηκαν όταν διάβασαν την ανακοίνωση του Ζάεφ και είδαν τις φωτογραφίες. Το ίδιο τους συνέβη όταν διάβασαν την ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας. Τώρα θα μου πείτε πως ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Αλλά σας διαβεβαιώ ότι αυτό που μετρά για την Ουάσιγκτον δεν είναι οι μπούρδες του 3% του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πράξεις του Αλέξη Τσίπρα. Αυτόν παρακολουθούν, αυτόν υπολογίζουν, με αυτόν έχουν να κάνουν και είναι ευχαριστημένοι από τα πεπραγμένα του. Τα λόγια τα παίρνει ο αέρας και εξαφανίζονται, όπως εκείνη την ελληνική σημαία στα Ίμια, που την πήραν οι άνεμοι και ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως υποσχέθηκε στους Αμερικανούς, δεν την αντικατέστησε ποτέ…

Δεν περίμενε βεβαίως ότι χρόνια μετά δύο δημοσιογράφοι θα έβρισκαν τα αμερικανικά έγγραφα που τον έκαναν ρόμπα και αυτόν, και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που δέχθηκαν εκείνο το βράδυ να γκριζαριστεί το Αιγαίο Πέλαγος.

  • Επιστρέφοντας στον Ζάεφ και στο Σόρος, ο καθένας μπορεί να καταλήξει στα συμπεράσματά του. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν έδωσε μόνο διαπιστευτήρια -αυτά τα είχε δώσει από το 2014. Έμεινε αυτή η αίσθηση ότι στο Νταβός παρέδωσε τη γειτονική χώρα στα πόδια του ανθρώπου με την πιο σκοτεινή ατζέντα…

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν σεβάστηκε τον Έλληνα ομόλογό του, τον Αλέξη Τσίπρα, που την ίδια μέρα έδινε τη δική του «μάχη» στην Ελληνική Βουλή για να πείσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα μεγάλο κέρδος για την Ελλάδα. Η πράξη του Ζάεφ και άλλες ενέργειές του των τελευταίων ημερών, δικαιολογεί όσους εκφράζουν βάσιμους φόβους ότι δεν θα τηρήσει τη συμφωνία.

  • Αν συμβεί αυτό, που είναι μία πολύ πιθανή εξέλιξη, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα βρεθεί στην πιο δύσκολη θέση της πολιτικής του καριέρας. Διότι έπρεπε να επιμένει να κλείσουν όλες οι υποχρεώσεις των Σκοπιανών πριν φέρει το θέμα στη Βουλή…

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι ομιλίες μερικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακραίες και προκλητικές για όσους Έλληνες απορρίπτουν τον εθνικισμό. Οι διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι αναγκαστικά ούτε ακροδεξιοί, ούτε οπαδοί της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αν είναι δυνατόν… Διότι αν το 67% του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που διαφωνεί με τους Συριζαίους είναι ακροδεξιοί και οπαδοί της Χ.Α., τότε η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Ο ρόλος του Τζόρτζ Σόρος στη διάλυση των Σκοπίων: Η σύγκρουση δύο αρρωστημένων εθνικισμών

Γιατί χαίρονται οι Τούρκοι για την παραίτηση του Μίτσελ: Ήταν ο πρώτος που τους κατάλαβε!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: