Βρέθηκαν συντρίμμια του Mirage 2000 που έπεσε στην ανατολική Γαλλία: Αγωνία για τους πιλότους




Συντρίμμια από το μαχητικό Μιράζ 2000D, που εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί στις 11:00, τοπική ώρα, (12:00 ώρα Ελλάδας) βρέθηκαν στο Μινιοβιλάρ, μια κοινότητα στην γαλλική επαρχία Ιούρα, γύρω από την οποία είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ανέφερε μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην ομάδα διάσωσης.

Το μαχητικό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ στις 11:00 το πρωί, τοπική ώρα, στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, επικαλούμενο ξένα μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη στην ανατολική Γαλλία, πάνω από τα όρη της περιοχής Jura.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το μεσημέρι, σε μια ορεινή περιοχή, ανάμεσα στο Ντουμπ και τον Ιούρα, όπως έγινε γνωστό από την περιφέρεια του Ντουμπ, κοντά στο Combe Noir.

Σε δημοσίευμά του, το BBC αναφέρει ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση, Nancy-Ochey, με πλήρωμα δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι, από την απογείωσή του και έπειτα, δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον πύργο ελέγχου.

Ήδη οι δύο πιλότοι δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής και θεωρούνται αγνοούμενοι, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για την ανεύρεσή τους.

Η γαλλική εφημερίδα, L’ Εst Republicain, αναφέρει ότι έχουν βρεθεί ήδη συντρίμμια αεροσκάφους, ένας χάρτης και αλεξίπτωτα, κοντά στην πόλη Μινιοβιγιάρ.

Η εφημερίδα, παραθέτει, επίσης, την μαρτυρία ενός αυτόπτη, ο οποίος έκανε λόγο για τον ήχο έκρήξης νωρίς το πρωί, τον οποίο, ωστόσο ερμήνευσε σαν τον ήχο ενός αεροσκάφους που σπά το φράγμα του ήχου.

Τις τελευταίες ημέρες, η περιοχή πλήττεται από ισχυρές χιονοπτώσεις, οι οποίες, μαζί με την μειωμένη ορατότητα, κάνουν το έργο των ομάδων ερευνών πολύ δύσκολο, δηλώνουν Γάλλοι αξιωματούχοι.

Εξάλλου, πολύ χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και η θερμοκρασία, όπου στην κοντινή πόλη, Bonnevaux έπεσε στους -1 βαθμούς Κελσίου, με περαιτέρω επιδείνωση των χιονοπτώσεων.

“Αναζητούμε το αεροσκάφος αυτό που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σε έναν τομέα ανάμεσα στο Ανω Ντουμπ και τον Άνω Ιούρα”, ανέφερε η περιφέρεια. Οι αρχές δεν γνωρίζουν αν το Μιράζ συνετρίβη ή αν οι πιλότοι κατάφεραν με κάποιο τρόπο να το προσγειώσουν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο πιλότων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, το μαχητικό πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση.

Οι Κούρδοι της Συρίας συνέλαβαν 8 μέλη του ISIS: Ανάμεσά τους ένας Αμερικανός και ένας Γερμανός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: