Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου:Σημαντικά τα οφέλη




Τη δέσμευση του πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, για να μπορέσει επιτέλους να υλοποιηθεί η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, εκφράζει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας, ο οποίος χαιρετίζει τις εξαγγελίες της Υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου για το θέμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, το θέμα αυτό απασχολεί από χρόνια το Σύνδεσμο, ο οποίος με δημόσιες τοποθετήσεις του και διαχρονικές παρεμβάσεις προς τις κυβερνήσεις Κύπρου – Ελλάδας, ζητά τη θαλάσσια σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Ελπίζουμε, τονίζει ο Σύνδεσμος, ότι η μελέτη που ανακοινώθηκε θα γίνει σύντομα και την ίδια ώρα θα υπάρξει η σωστή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία για να καταστεί εφικτή η οικονομική στήριξη αυτού του εγχειρήματος από την ΕΕ. Παράλληλα, δηλώνει την ετοιμότητά του να συμβάλει με τις θέσεις και απόψεις του στην διενέργεια της μελέτης.

Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, όπως σημειώνει, θα αποφέρει σημαντικότατα οφέλη προς τις δύο οικονομίες, αφού θα επηρεαστούν θετικά το εμπόριο, η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Η λαϊκή παράδοση και οι μνήμες “φυλάσσονται” σε ένα βιβλίο: «Μια φοράν τζ̆αι έναν τζ̆αιρόν»

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
28/01/2019 10:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: