Συνάντηση Ζάεφ και Σόρος στο Νταβός την ώρα που στην Ελλάδα ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών




Συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος είχε ο Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζάεφ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, Πρώτο Θέμα, οι δυο τους αντάλλαξαν ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του Open Society του μεγαλοεπενδυτή, σε διάφορους κοινωνικούς τομείς.

«Η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογήθηκαν ως βασικά βήματα που παρέχουν σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα και την περιοχή, ανοίγοντας την πόρτα για νέες ξένες επενδύσεις, για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της πΓΔΜ.

Κατά τις συνομιλίες που είχαν, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Τζορτζ Σόρος αναφέρθηκαν στη σημασία εθνικής στρατηγικής για την κοινωνία και την πολυπολιτισμικότητα και την ανάγκη να υπάρξει εντατική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος είναι να υπάρξει «αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και κοινοτήτων στα Σκόπια.

Καμμένος: Τα χρήματα κάποτε τελειώνουν, οι Έλληνες ποτέ!

Τη συνάντηση του Τζορτζ Σόρος με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σχολίασε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σφοδρός πολέμιος του αμφιλεγόμενου μεγαλοεπενδυτή.

«Τα χρήματα κάποτε τελειώνουν, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ» έγραψε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος -στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου που οδήγησε στην αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση Τσίπρα- είχε αφήσει βαρείς υπαινιγμούς εναντίον του Τζορτζ Σόρος για προσπάθεια εξαγοράς και στην Ελλάδα. Με έναν έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε και την κίνηση του Νίκου Κοτζιά που προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Πάνου Καμμένου. «Όσοι μιλάμε απειλούμαστε με δίκες» έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Η Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία λέει τώρα ο Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: