Συνάντηση για τους νέους της Αφρικής από τη Φιλανδία: Οι νέες ηλικίες υπερέχουν λέει ο Κουίκ




Η συμμετοχή και η ενίσχυση των νέων της Αφρικής στη διαμεσολάβηση και την πρόληψη κρίσεων στην ήπειρο τους βρέθηκε στο επίκεντρο της πρωινής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, που διοργάνωσε η Φινλανδία, με τη συμμετοχή της ύπατης εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, χαιρέτισε τη σημερινή πρωτοβουλία της Φινλανδίας και αφού σημείωσε πως η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έχει «τρέξει» στις περισσότερες χώρες της Αφρικής, κυρίως της υποσαχαρικής περιοχής, δήλωσε ότι «εργαλείο για την ανάπτυξη, ειρήνη και αποτροπή της μετανάστευσης είναι και η λογική να κρατήσουμε με δουλειές τους νέους στις πατρίδες τους». Όπως και η βελτίωση της θέσης της γυναίκας με παιδεία και δικαίωμα στην εργασία, προσέθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

«Με αλλεπάλληλες επισκέψεις, έχω άποψη για την κατάσταση στην Αφρική. Δεν είναι ήπειρος με γερασμένο πληθυσμό. Απεναντίας, μάλιστα. Οι νέες ηλικίες υπερέχουν. Εκεί πρέπει να επενδύσουμε με όλα αυτά τα χρήματα που κατευθύνονται με εντυπωσιακές ροές, κυρίως στις υποσαχάριες χώρες, από ισχυρά οικονομικά κράτη και τραπεζικά ιδρύματα» επισήμανε καταληκτικά.

Για πρώτη φορά μετά το 1922: Ο Βαρθολομαίος τέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων στην Τρίγλια

21/01/2019 13:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: