Συναντήσεις Σπέχαρ με Αναστασιάδη και Ακιντζί την Παρασκευή πριν τη μετάβασή της στη Ν.Υ.




Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και

τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί θα έχει την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενόψει της μετάβασής της στη Νέα Υόρκη, όπου στις 22 Ιανουαρίου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώπιον του οποίου θα τεθεί στις 30 Ιανουαρίου προς υιοθέτηση το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη έξι μήνες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ, η κ. Σπέχαρ θα συναντήσει τον Νίκο Αναστασιάδη στις 11 το πρωί της Παρασκευής και τον Μουσταφά Ακιντζί στις 3 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η αναχώρησή της από την Κύπρο είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 του μήνα. Η κ. Σπέχαρ θα έχει στη Νέα Υόρκη συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και, συγκεκριμένα, με τη Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, και τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν Πιέρ Λακρουά. Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους χωρών με συνεισφορά στη στρατιωτική και στην αστυνομική δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, καθώς και μόνιμων αντιπροσωπειών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Προγραμματίζεται επίσης να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να έχει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, τόσο για το Κυπριακό, όσο και για το θέμα της ανανέωσης της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι συναντήσεις της αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, λόγω της μερικής αναστολής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (shutdown).

Η Τουρκία αρνείται να καταβάλει 90 εκ ευρώ σε αγνοούμενους και εγκλωβισμένους

ΚΥΠΕ – Mαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
08/01/2019 15:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: