Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, Δημήτρη Σιούφα




«Με θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Σιούφα, πρώην προέδρου της Βουλής και εκ των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

«Κατά τη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία τιμήθηκε με υψηλές κυβερνητικές θέσεις, από τις οποίες υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον αφήνοντας σημαντικό έργο.

Η Προεδρία του στη Βουλή των Ελλήνων, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2007 έως τις 14 Οκτωβρίου 2009, χαρακτηρίστηκε από την άοκνη προσπάθειά του για την αναβάθμιση του πολυσχιδούς έργου του Κοινοβουλίου και την εξωστρεφή του κατεύθυνση.

Προς τιμήν του η σημαία της Βουλής θα κυματίζει μεσίστια από αύριο το πρωί έως την εξόδιο ακολουθία.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής.

Με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και μετριοπάθεια άφησε το στίγμα του o Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε ο Τσίπρας

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του» , αναφέρει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ.Τοσουνίδης στη συλλυπητήρια δήλωσή του για την απώλεια του Δ. Σιούφα.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής και στελέχους της ΝΔ Δημήτρη Σιούφα. Ο εκλιπών ξεχώριζε για το ήθος και την ευγένεια του. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

“Η είδηση της απώλειας του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα μας γεμίζει όλους με μεγάλη θλίψη δήλωσε η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

«Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε υπόδειγμα Πολιτικού, άνδρα, Βουλευτή, Υπουργού και Προέδρου της Βουλής, υπηρετώντας την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό με ήθος και ανιδιοτέλεια.

Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια”, αναφέρει η κ. Παπακώστα.

“Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας πολιτικός με σημαντική προσφορά και έργο από όλες τις θέσεις που θήτευσε στη μακρά πολιτική του διαδρομή. Υπηρέτησε την Παράταξη με συνέπεια και ήθος. Ταύτισε, μεταξύ άλλων, το όνομά του με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μας συστηματος, ενώ υπήρξε πρότυπο Προέδρου Βουλής”, τονίζει σε δήλωσή του πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας στους οικείους του τα θερμά του συλληπητήρια.

 

12/01/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

 

Σε ηλικία 75 ετών απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Σιούφας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: