Στις 30 Ιανουαρίου συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό




Στις 30 Ιανουαρίου έχει οριστεί η ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την υιοθέτηση του ψηφίσματος που θα ανανεώνει για ακόμη έξι μήνες τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Ιανουάριο (Δομινικανή Δημοκρατία), στις 17 Ιανουαρίου έχει οριστεί η συνάντηση των χωρών που συνεισφέρουν με προσωπικό στη δύναμη, ενώ η ενημέρωση του σώματος από την ειδική αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα λάβει χώρα το πρωί της 22ας Ιανουαρίου.

Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναμένεται να επιδοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν τις 10 Ιανουαρίου. Εκτός της συγκεκριμένης έκθεσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εξετάσει και την έκθεση καλών υπηρεσιών που παρουσίασε στις 15 Οκτωβρίου ο κ. Γκουτέρες. Να σημειώσουμε επίσης ότι με το ψήφισμα 2430 της 26ης Ιουλίου 2018, το Σ.Α. ζητούσε από το γενικό γραμματέα να συμπεριλάβει στην έκθεση αναφορά για την πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας θα είναι ο πρέσβης της Δομινικανής Δημοκρατίας Χοσέ Σίνγκερ. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα αυτή συμμετέχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στο Συμβούλιο επίσης θα συμμετάσχουν την προσεχή διετία η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ινδονησία και η Νότια Αφρική.

Προβλήματα σε δρόμους της Κύπρου λόγω παγετού και κατολισθήσεων από την κακοκαιρία

04/01/2019 09:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Του Ανταποκριτή μας Αποστόλη Ζουπανιώτη
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: