Στις 29 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί το plan B της Μέι, δήλωσε η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων




Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει για το ‘plan B’ της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit στις 29 Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ.

Η συμφωνία της Μέι με τις Βρυξέλλες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και η Λίντσομ δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα εισηγηθεί μια πρόταση και θα κάνει μια δήλωση για τα επόμενα βήματά της τη Δευτέρα.
“Συζήτηση για μια μέρα θα γίνει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου πάνω στην πρόταση αυτή, η οποία θα υποβληθεί για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του σώματος”, δήλωσε η Λίντσομ στο κοινοβούλιο.

Αναπόφευκτη η καθυστέρηση της εξόδου, λέει ο Μπλερ

Μια καθυστέρηση του Brexit είναι πλέον αναπόφευκτη, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Τόνι Μπλερ έπειτα από την συντριπτική ήττα που υπέστη το σχέδιο για την έξοδο της Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο.

“Αυτό είναι αναπόφευκτο, ουσιαστικά σχεδόν ό,τι κι αν κάνουμε… Αν ήμουν εγώ τώρα πρωθυπουργός, θα βρισκόμουν ήδη σε συζητήσεις με την Ευρώπη σχετικά με τους όρους της παράτασης”, δήλωσε ο Μπλερ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC.

Το 56% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

Η Βρετανία θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε ποσοστό 56%, έναντι 44% υπέρ του Brexit στην περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος. Η διαφορά των 12 ποσοστιαίων μονάδων είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το σοκ του δημοψηφίσματος του 2016, σύμφωνα με δημοκόπηση της YouGov.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δόθηκε στην δημοσιότητα από την καμπάνια People’s Vote που πιέζει για την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Στις 23 Ιουνίου 2016, 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, το 51,9%, υποστήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ 16,1 εκατομμύρια, το 48,1% υποστήριξαν την παραμονή στην Ενωση.

Η υποστήριξη της θέσης περί δευτέρου δημοψηφίσματος μεταξύ των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος ανέρχεται στο 78%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γαλλία έχει έτοιμο προς εφαρμογήν το σχέδιο αντιμετώπισης του Brexit άνευ συμφωνίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: