Στηρίζει την επαναφορά των σχεδιασμών για ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα ο Δήμος Λεμεσού




Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Δήμος Λεμεσού για την επαναφορά των σχεδιασμών για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, και διαβεβαιώνει πως θα στηρίξει ολόθερμα την προσπάθεια, υποδεικνύοντας ότι το λιμάνι της Λεμεσού διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα για το σκοπό αυτό.

  • Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως εδώ και χρόνια στηρίζει την αναγκαιότητα για επιβατική σύνδεση δια θαλάσσης Κύπρου – Ελλάδας και υπενθυμίζει πως “το 2009, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων είχε φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο συνεννοήσεων με τα αρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Μεταφορών της Ελλάδας, χωρίς όμως να υπάρξει δυστυχώς κατάληξη”.

“Χαιρόμαστε που το θέμα επανέρχεται ακόμα μια φορά. Θα στηρίξουμε ολόθερμα και αυτή την προσπάθεια, για τους ίδιους λόγους, που δεν είναι απλά λόγοι επιβατικής εξυπηρέτησης αλλά έχουν ευρύτερη εθνική σημασία”, προστίθεται.

  • Ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει ότι τα φυσιολογικά λιμάνια για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας είναι η Λεμεσός και ο Πειραιάς αντίστοιχα, “τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια των δύο χωρών με αναπτυγμένες υποδομές και υπηρεσίες”.

Η δε Λεμεσός, συνεχίζει, η οποία υπήρξε τη δεκαετία του 1990 – 2000 το πρώτο λιμάνι κρουαζιερικής κίνησης στη Μεσόγειο, διαθέτει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα.

  • Συγκεκριμένα, προστίθεται, πέραν των εξαίρετων αιθουσών επιβατών που λειτούργησαν πρόσφατα, υπάρχει άρτια οργανωμένο σύστημα τροφοδοσίας, πετρέλευσης, μονάδων συντήρησης και επισκευών (ναυπηγική μονάδα εντός λιμανιού και μηχανουργεία εκτός λιμανιού) όπως και άλλες διευκολύνσεις για τους επιβάτες.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι το θέμα του κόστους στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι κρίσιμο, γι αυτό η γεωγραφική γειτνίαση της Λεμεσού προς τον Πειραιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, (τρεις ώρες μικρότερη πλεύση για κάθε διαδρομή, λιγότερα καύσιμα και λιγότερα έξοδα για τις ναυτιλιακές εταιρείες).

Το θέμα σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας είναι ένα σοβαρό ζήτημα και θα πρέπει να αντικρίζεται χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα ή κινήσεις που δεν στηρίζονται σε τεκμηριωμένα δεδομένα, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού.

ΚΥΠΕ
29/01/2019 19:36

Η διακήρυξη της Λευκωσίας: Η συμφωνία των επτά για ενέργεια, αγωγούς, Κύπρο και Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: