Στην Άγκυρα ο Επίτροπος Στυλιανίδης συζητά μέτρα ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες




Χωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάτι, τον Υπουργό Εξωτερικών , Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την Υπουργό Κοινωνίας και Οικογένειας, Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτσούκ, είχε σήμερα στην Άγκυρα ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ακολούθησε συνάντηση με τις αντιπροσωπείες τους. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση του με τον Χρήστο Στυλιανίδη, ενώ ανέφερε ότι έχουν μπει σε μια νέα φάση οι σχέσεις Τουρκίας με την ΕΕ.

Νωρίτερα, ο Επίτροπος επισκέφθηκε το Κοινοτικό Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαμάκ, όπου συναντήθηκε με μαθητές από τη Συρία στη διάρκεια του μαθήματός τους. “Ο πρώτος προϋπολογισμός ανθρωπιστικής βοήθειας για το 2019 είναι 640 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα 640 εκατομμύρια ευρώ θα ανοίξουν τον δρόμο για να διασφαλιστεί η δυνατότητα σε αυτά τα άτομα να αντιμετωπίσουν τις πρώτες τους βασικές ανάγκες”, ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ συγκινητικό πρότζεκτ. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Έχω επισκεφθεί πολλά μέρη αλλά πραγματικά είναι πολύ περιεκτικό και αποτελεσματικό το πρότζεκτ που καταφέρατε να υλοποιήσετε εσείς εδώ κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες”, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για να έχουν τα παιδιά αυτά ένα καλό μέλλον.

Όπως είπε, στην Τουρκία υπάρχουν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και από αυτούς το 1,7 εκ. είναι παιδιά. Ο Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι η ΕΕ στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος στήριξε πάνω από 33 χιλιάδες μαθητές. “Το σλόγκαν μας στους Τούρκους αξιωματούχους και τους συνεταίρους μας είναι: Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός σχολείου. Αυτό δεν είναι ένα βάρος, είναι ηθική μας υποχρέωση και κοινή μας αντίληψη”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ
07/01/2019 19:59

Αξιοπρεπής ζωή για πάνω από 1,5 εκατ. πρόσφυγες από την Τουρκία μέσω της Κομισιόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: