Σφοδρή η “Σοφία” με χιονοπτώσεις και διακοπή κυκλοφορίας σε Βόρεια Κέρκυρα και Κοζάνη

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Κέρκυρας από την κακοκαιρία «Σοφία» που κάλυψε μέσα σε λίγα λεπτά όλη την πόλη και τα προάστια, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗ ANNA
Κλείνουν δρόμοι στην Κοζάνη και στην Βόρεια Κέρκυρα εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού που θα επικρατήσει κατά την διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία οδό από τον κόμβο της Παναγιάς στα Γρεβενά έως τα διόδια του Πολυμύλου στην Κοζάνη.

Επίσης, όλων τα φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και από το 2ο χλμ έως και το 46ο χλμ της Εθνικής οδού Γρεβενών-Τρικάλων και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 7,5 τόνων, από το 25ο χλμ έως το 50ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης-Λάρισας.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 18ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς Φλώρινας και Κοζάνης διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, διεξάγεται κανονικά.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και στην Βόρεια Κέρκυρα

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς τον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα, στις επαρχιακές οδούς, από Άγιο Μαρτίνο σε Λαύκι και Πετάλεια, από Άγιο Παντελεήμονα προς Επίσκεψη και Ζυγό και από Σγουράδες προς Στρινύλλα, Σωκράκι και Άνω Περίθεια, μέχρι την εξασθένηση των καιρικών φαινόμενων διέταξε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, λόγω της έντονης και συνεχούς χιονόπτωσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα από νωρίς το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα εκχιονιστικά οχήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους του νησιού ρίχνοντας τόνους αλατιού.

  • Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, το μεγαλύτερο πρόβλημα μετακίνησης των οχημάτων βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ όπως ανέφερε «πολλά αυτοκίνητα έχουν μείνει από μπαταρία και έχουν εγκαταλειφθεί από τους οδηγούς τους, παρακείμενα των εθνικών και επαρχιακών οδών».

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται στο νησί, ενώ από τις αστυνομικές αρχές επισημαίνεται πως «κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμη και εντός της πόλεως, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων μετά τη σημερινή απρόσμενη χιονόπτωση στο νησί».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγώνας να κρατηθεί ανοικτή η Εθνική Οδός στη Λαμία: Στα λευκά η Θεσσαλονίκη-που χρειάζονται αλυσίδες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required