Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, έξω από το κτίριο της Βουλής στο Σύνταγμα,ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σφοδρές επιθέσεις οργανωμένων ομάδων για εισβολή στη Βουλή: Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο, στην οποία γίνεται αναφορά στην σφοδρότητα των επιθέσεων από οργανωμένες ομάδες ατόμων και για την χρήση των ενδεδειγμένων μέτρων απώθησης.

Ήδη 7 από τις προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις και οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

“Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων.”

Με πληροφορίες από astynomia.gr

Για μέλη της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή μιλά το Μαξίμου: Καλεί σε καταδίκη

Be the first to comment on "Σφοδρές επιθέσεις οργανωμένων ομάδων για εισβολή στη Βουλή: Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*