Σε ισχύ από χθες τα μέτρα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί και ΜΑΤ




Πάνω από 2.000 αστυνομικοί, drone, ελικόπτερο και δυνάμεις των ΜΑΤ περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος αποτελούν μέρος του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο που ξεκινά στις 2 σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από τα ξημερώματα απαγορεύθηκε η κίνηση των Ι.Χ. στο κέντρο ενώ από χθες το βράδυ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στις 10:00 το πρωί θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για τη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστών που αντιτίθενται στην συκγέντρωση του Συντάγματος και ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις θα υπάρχει φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ όπου κρίνεται αναγκαίο για να αποφευχθούν συμπλοκές.

Το βίντεο των διαδηλωτών: “Γιατί με ρωτάς;”

Με 18 επιχειρήματα που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καθιστούν επιβεβλημένη την παρουσία όλων, προτάσσουν ως βασικό λόγο ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Τους λόγους για τους οποίους, κατά τη γνώμη τους, οι πολίτες πρέπει να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία παραθέτουν οι διοργανωτές, όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ

Συγκεκριμένα, με νέο βίντεο καλούν τους Έλληνες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, γιατί «τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Το βίντεο ξεκινάει με το ερώτημα «Τι με ρωτάς; Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο;» και στη συνέχεια παραθέτει τα 18 επιχειρήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΘΝΟΣ

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Από τα ξημερώματα της Κυριακής απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: