Σε επίσημη επίσκεψη στην Σλοβενία ο πρόεδρος Αναστασιάδης: Το μέλλον της Ευρώπης στην ατζέντα




Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Σλοβένο ομόλογό του ενώ αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί για τη Σλοβενία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη καθώς και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λουμπλιάνα, από τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Borut Pahor, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών».

Τις συνομιλίες θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα που άπτονται του τομέα της ενέργειας, των τριμερών συνεργασιών, το Brexit, καθώς και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο Πρόεδροι θα προβούν στη συνέχεια σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Marjan Šarec, ενώ θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της χώρας, Dejan Židan.

Το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Σλοβενίας, θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σλοβενία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Σλοβένο ομόλογό του, Miro Cerar».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο νωρίς το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.

ΚΥΠΕ
07/01/2019 18:18

Αρχισε ήδη η σύνταξη των όρων εντολής από την Λουτ, δηλώνει ο Χριστοδουλίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: