Σχεδόν 500 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Λιβύης τις τελευταίες ημέρες: Και δύο νεκροί




Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 500 ακόμη διασώθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, καθώς επιχειρούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης.

  • Ο εκπρόσωπος του λιβυκού ΠΝ, Αγιούμπ Κάσεμ, δήλωσε ότι 473 Αφρικανοί, Σύροι και Μπαγκλαντεσιανοί μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες σε τέσσερις ξεχωριστές επιχειρήσεις.
  • Την Κυριακή, δύο μετανάστες που «είχαν πεθάνει από το κρύο» βρέθηκαν στη βάρκα στην οποία επέβαιναν, ενώ περισσότεροι από 140 διασώθηκαν αφού πέρασαν 24 ώρες στη θάλασσα, πρόσθεσε ο Κάσεμ.

Δύο εμπορικά πλοία προσέτρεξαν σε βοήθεια σε δύο λέμβους μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών «κατόπιν αιτήματος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης».

Ένα φορτηγό πλοίο με σημαία της Σιέρα Λεόνε διέσωσε την Κυριακή 141 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων 25 γυναικών και δύο παιδιών.

Η ιταλική κυβέρνηση τόνισε με ανακοίνωσή της ότι «βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία» με την λιβυκή ακτοφυλακή, ώστε εκείνη να παρεμβαίνει και να οδηγεί σε ασφάλεια τους μετανάστες που επιβαίνουν σε σκάφη που αντιμετωπίζουν κινδύνους.

Δεκάδες μετανάστες πέθαναν τις τελευταίες μέρες στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια δύο ναυαγίων, ανακοίνωσε το Σάββατο το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κάνοντας λόγο για 170 θανάτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
22/01/2019 20:41

Στα τέλη Ιανουαρίου η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: