Ραντεβού με Ερντογάν ζητά η κατοχική κυβέρνηση για θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής




Ραντεβού από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, έχει ζητήσει η κατοχική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κατυοχικό ψευδο -ϋπουργο Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε πως σε αυτή τη συνάντηση εκτός από τον ίδιο και τον κατοχικό ψευδο-«πρωθυπουργό», Τουφάν Ερχιουρμάν, θα είναι και ο κατοχικός Οζερσάι.

  • Ο Σερντάρ ανέφερε σε δηλώσεις του σε τ/κ κανάλι ότι μετά τις τελευταίες εκλογές στην Τουρκία, ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι αυτός που αναλαμβάνει τα θέματα Κύπρου είναι ο ίδιος ο Ερντογάν και έτσι το πρόβλημα επικοινωνίας με την Άγκυρα λύνεται.
  • Ανέφερε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου και θα είναι έτοιμο προς υπογραφή από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού το δουν οι αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών, Τουρκίας–ψευδοκράτους.

Πρόνοιες του προηγούμενου πρωτοκόλλου που δεν έχουν εφαρμοστεί περιλαμβάνεται σε αυτό, πρόσθεσε.

Για το ξενοδοχείο Ντομ στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι υποστηρίζουν το σημερινό καθεστώς και δεν επιθυμούν να βγει το ξενοδοχείο σε δημοπρασία. Ακόμα και αν μας δώσουν 200 εκατ. τουρκικές λίρες, δεν δίδουμε το Ντομ, ανέφερε ο κ. Ντενκτάς, υπονοώντας την προσφορά που κατέθεσε ο «βουλευτής» του κόμματος Αναγέννησης, Μπερτάν Ζάρογλου, για ενοικίαση του ξενοδοχείου προς δύο εκατ. τουρκικές λίρες το χρόνο.

ΚΥΠΕ
18/01/2019 16:34

Συνεχίζονται οι επαφές και οι διαβουλεύσεις της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: