“Πόλεμος” νομοσχεδίων με αμοιβαία απόρριψη μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στην Γερουσία

US President Donald J. Trump proposes temporary protections for some undocumented immigrants in return for border wall funding to end the partial government shutdown in the Diplomatic Room of the White House in Washington, DC, USA, 19 January 2019. The partial shutdown over funding for the President’s proposed wall has dragged into its fifth week, with little apparent hope for a quick resolution. EPA/JIM LO SCALZO
Η Γερουσία καταψήφισε δύο ξεχωριστά νομοσχέδια που στόχευαν στον τερματισμό της μερικής αναστολής λειτουργίας της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα το shutdown του ομοσπονδιακού κράτους να συνεχίζει και περίπου 800.000 εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι.

  • Ένα νομοσχέδιο, το οποίο εισήγαγαν οι Ρεπουμπλικανοί περιλάμβανε κάποια μέτρα προστασίας για ορισμένους μετανάστες και τα 5,7 δισ. δολάρια που επιθυμεί ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για τη χρηματοδότηση ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την προσφορά, τονίζοντας ότι τα προστατευτικά αυτά μέτρα δεν ήταν αρκετά και ότι αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το τείχος. Επιθυμούν πρώτα την επαναλειτουργία της κυβέρνησης και μετά την επανέναρξη των συνομιλιών.

  • Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί αφορούσε την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσίων χωρίς την χρηματοδότηση του τείχους.

Οι ψηφοφορίες σε κάθε νομοσχέδιο ακολούθησαν κατά κύριο λόγο τις κομματικές γραμμές.

Η πρόταση του προέδρου συγκέντρωσε 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά, ενώ η αντίπαλη προσφορά των Δημοκρατικών απορρίφθηκε με 52-44.

Ένα νομοσχέδιο χρειάζεται 60 ψήφους για να προχωρήσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, Reuters
24/01/2019 23:33

Νέες απειλές Τραμπ για διακοπή βοήθειας σε τρεις χώρες, λόγω καραβανιών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal