“Καυτός” Ιανουάριος για την κυβέρνηση: Τα μηνύματα Καμμένου και τα σενάρια περί αποχώρησης




Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο υπουργός ΕΘνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ την Τετάρτη, ανήρτησε προχθες, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, σχόλιο που ερμηνεύεται ως απάντηση στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά:

“Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος : ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ”.

Τα σενάρια για το τι θα πράξει ο Πάνος Καμμένος δίνουν και παίρνουν, με βασικότερο αυτό που θεωρεί δεδομένη την πρόωρη αποχώρηση των ΑΝΕΛ απο την κυβέρνηση, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν η κατάθεση προς ψήφιση της Συμφωνίας να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, κάτι που θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι ίδιες πηγές πάντως, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, καθησυχάζουν πως είναι σε ισχύ το μορατόριουμ Τσίπρα – Καμμένου, μέχρι τη ψήφιση του ονοματολογικού.

Πάντως, σύμφωνα με το News247.gr επίκειται συνάντηση εντός της εβδομάδας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου αλλά και συνάντηση των επιτελείων των δυο κομμάτων ενώ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1 οτι “θα ήταν δώρο” να τον διέγραφε ο Πάνος Καμμένος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα μηνύματα που θα στείλει ο πρωθυπουργός.

Χθες, κατά την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη για τον εορτασμό των Θεοφανίων, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας:

“Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι, μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα. Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τη στάση Καμμένου απάντησε ότι ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας.

Αυτό είναι εφικτό μόνο αν στο παρασκήνιο, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη βρει νέα κυβερνητική πλειοψηφία με τη στήριξη βουλευτών όπως οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ, οι Σπύρος Δανέλλης και Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων, βέβαια η Κατερίνα Παπακώστα και πιθανότατα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Κώστας Ζουράρις έχει δηλώσει πως αν και δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να ρίξει κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Την απόφασή του να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες την οργή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο κ. Παπαχριστόπουλος, είπε ότι δεν ήταν μια μυστική συνάντηση.

«Είχε κόσμο, τον είδα, έχουμε μια καλή σχέση. Ήταν μια ευκαιρία να τον δω, λειτουργεί πολύ θετικά για την χώρα. Δεν το έχω κρύψει, τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στον πρωθυπουργό», ανέφερε.

«Δεν θα συνεργήσω να πέσει αυτή η κυβέρνηση», ξεκαθάρισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει μετά το τέλος της διαδικασίας την έδρα του. Στις αιχμές περί εξαγοράς, απάντησε, «σε τούτα εδώ τα μαρμάρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι, «τα σενάρια συνωμοσιολογίας ότι πήγα (σσ: στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα), να συμφωνήσω να πάω με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν με αγγίζουν. Ποτέ δεν έχω μιλήσει με κανένα για το τι θα κάνω ή όχι. Το τι θα κάνω σαν απλός πολίτης, περιμένετε και θα το δείτε»

Τι ετοιμάζει ο Πάνος Καμμένος; “Βιτριολικό” tweet κατά του Κοτζιά, ομιλεί για Ανένδοτο αγώνα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: