Πυροβολικό και καταδρομείς επισκέφθηκε ο νέος Α/ΓΕΣ: Οι στόχοι για τον Στρατό Ξηράς




Hellas Journal

Οι πρώτες επισκέψεις του νέου Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά από τη νέα του θέση, έγιναν στη Διεύθυνση Πυροβολικού- το όπλο που ο ίδιος υπηρέτησε ως Αξιωματικός πολλά χρόνια μέχρι να φτάσει στην ηγεσία των ΕΔ- στη συνέχεια στην σχολή πυροβολικού αλλά και στη διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων και στο κέντρο εκπαίδευσης των καταδρομέων στο Μεγάλο Πεύκο.

Ο Αρχηγός, μετά από σύντομη περιήγηση σε εγκαταστάσεις και χώρους των Διευθύνσεων, της Σχολής και του Κέντρου, πραγματοποίησε ομιλίες στο προσωπικό (οργανική δύναμη και εκπαιδευόμενους), μεταφέροντας τις σκέψεις και τις αρχικές κατευθύνσεις του για το μέλλον του ΣΞ.

Μεταξύ άλλων επισήμανε:

  • Βασική επιδίωξη και στόχος, παραμένει η αύξηση της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς και η διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας σε όλα τα επίπεδα.
    Η συνεχής και επιχειρησιακή εκπαίδευση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Στρατού Ξηράς, προκειμένου όλοι να γίνουν άριστοι μαχητές στο αντικείμενο τους.
  • Βασικός πυλώνας της διοικήσεως όλων, είναι ο άνθρωπος, ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος.
  • Δικαιοσύνη προς όλους ανεξάρτητα εάν κάποιους πιθανώς να μην τους ικανοποιεί.

Τέλος ο Στρατηγός Καμπάς, τόνισε πως πρέπει να υπάρχει επικέντρωση στην εκπαίδευση και αποφυγή παράλληλων δράσεων κατά τη διάρκειά της.

 

Παράγοντες ασφάλειας σε μια ασταθή γειτονιά η Ελλάδα και η Κύπρος, είπε ο Αποστολάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: