Προσωπική επίθεση στον Καμμένο από τον Μεβλούτ: Χάνει τον έλεγχο με ακροατήριο στρατοχωροφύλακες




“Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί, τον Καμμένο, για να μην ξεφύγει κανένα ατύχημα από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας μας”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επανερχόμενος στην γνωστή επιθετική ρητορκή ο Τσαβούσογλου, σε ομιλία του στην Ακαδημία Στρατοχωροφυλακής και Ακτοφυλακής είπε ότι η Αθήνα πρέπει να αποφύγει βήματα που θα αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε όλο μαζί τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο. Υπενθυμίζουμε και την απόφαση της Βουλής [σ.σ. εννοεί το Casus Belli] και ότι για την ασφάλεια των ακτών μας με τις αρμόδιες δυνάμεις μας, συμπεριλαμβανομένου και του ναυτικού μας, κάνουμε αυτό που πρέπει όταν γίνονται αρνητικά βήματα”, ανέφερε.

Και κλιμακώνοντας τις απειλές και τη θεωρία των γκρίζων ζωνών, ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο:

  • “Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι λένε τον Υπουργό Άμυνας, τον λένε ‘το κακομαθημένο μας παιδί’. Προσέχετε το κακομαθημένο σας παιδί για να μην ξεφύγει κανένα ατύχημα από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση. Δεν ωφελεί σε τίποτα και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος στα καλά καθούμενα με δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση αν προσπαθήσετε να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη πως κάνουν αυτό που πρέπει να για διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου

Προκλήσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας: Κούρσα εξοπλισμών καθώς η Τουρκία απειλεί…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: