Πρόκριση με «πεντάρα» για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με εύκολη νίκη κατά του Κισσαμικού




Η ΑΕΚ επικράτησε 5-0 του Κισσαμικού στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε με χαρακτηριστική ευκολία στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από το 1-1 του πρώτου αγώνα. Τα γκολ για την Ενωση πέτυχαν οι Γκάλο (20΄), Κρίστιτσιτς (27΄), Μάνταλος (57΄-πέναλτι) και Λιβάγια (79΄, 82΄).

Η πρωταθλήτρια κατέβαλε το μίνιμουμ της προσπάθειας που χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση. Στο 20΄ ο Ροντρίγκο Γκάλο άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό απευθείας φάουλ, ενώ στο 27΄ πάλι ο Γκάλο κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, πάσαρε στον Κρίστιτσιτς και ο Σέρβος με δυνατό σουτ (και κόντρα σε αμυντικό) πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Το 3-0 σημείωσε στο 57΄ ο Μάνταλος με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μπογέ, σε ανατροπή από τον Ζιούλη. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τον Κισσαμικό να ρίχνει λευκή πετσέτα αποσύροντας τους καλύτερους παίκτες του (Ρίσκι, Χαλκιαδάκης) και τον Λιβάγια να πετυχαίνει δύο γκολ: στο 79΄ με σουτ έξω από την περιοχή και στο 82΄ μετά από ασίστ του Μπακάκη διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Ένα ματς που δεν «τράβηξε» τον κόσμο, καθώς κόπηκαν μόλις 1751 εισιτήρια.

Πάντως, ακόμα κι αν η δυναμικότητα του Κισσαμικού δεν αφήνει περιθώρια για συμπεράσματα, η ΑΕΚ πέτυχε ακόμα μία ευρεία νίκη, κλείνοντας μια τριάδα αγώνων μέσα σε 10 ημέρες με τρεις νίκες και 12-0 γκολ. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, για μία ομάδα που μέχρι πρόσφατα αναζητούσε τη χαμένη της ταυτότητα.

Διαιτητής: Τσαμούρης

Κίτρινες: Τεγούσης

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Κρίστιτσιτς (70΄ Μπότος), Άλεφ, Μάνταλος, Μπακάκης, Μπογέ (74΄ Κλωναρίδης), Πόνσε (58΄ Λιβάγια)

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Ζιούλης, Καραγεώργης, Σάλιακας (72΄ Κάσσος), Τόλι, Φάζο, Σιμόν, Γκίνης, Τεγούσης, Ρίσκι (63΄ Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (78΄ Αρναρέλλης)

23/01/2019 19:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: