Προειδοποίηση της Μόσχας για την Ιντλίμπ: Η κατάσταση επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς




Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των τρομοκρατών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας συνιστούν απειλή για την ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες Η κατάσταση στην ομώνυμη αποστρατικοποιημένη ζώνη επιδεινώνεται. Η περιοχή έχει περιέλθει πλήρως υπό τον έλεγχο της οργάνωσης “Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ” (μια από τις ονομασίες της οργάνωσης “Τζεμπάτ αλ Νούσρα”- σ.σ) η οποία εκτοπίζει τις ομάδες της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η ίδια επεσήμανε ότι «μόνο το τελευταίο τετραήμερο καταγράφηκαν 30 παραβιάσεις του καθεστώτος τερματισμού των εχθροπραξιών» ενώ «κατ αυτόν τον τρόπο οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των τρομοκρατών συνιστούν απειλή για τους αμάχους, τους Σύρους στρατιωτικούς και την ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε ακόμη ότι από τότε που υπεγράφη το ρωσο-τουρκικό μνημόνιο στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 για την δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.000 περιστατικά παραβιάσεως του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει την ζωή τους 65 άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 200.

“Στα μαχαίρια” Μόσχα – Ουάσινγκτον για τον πύραυλο 9M729, με “φόντο” τη Συνθήκη

23/01/2019 15:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS, Reuters
Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: