Πολιτικοί αρχηγοί μα όχι ηγέτες, ευτελίζουν κάθε έννοια συνέπειας λόγων και πράξεων…




Σχόλιο της Δημοκρατικής Ευθύνης
για τις τελευταίες εξελίξεις

“Ξεπουληθήκαμε στο γιουσουρούμ
για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ”

Πολιτικοί αρχηγοί μα όχι ηγέτες που καταδέχονται να γλείφουν εκεί που άλλοτε έφτυναν κατά τη λαϊκή ρήση γιατί παραγλυκάθηκαν από τα υψηλά τους καθήκοντα. Πολιτικοί αρχηγοί μα όχι ηγέτες που καταδέχονται να εκφράζουν την αντίθετη άποψη από εκείνη που οι ίδιοι δημοσίως είχαν λάβει για μεγάλα εθνικά ζητήματα γιατί επιθυμούν κι αυτοί να παραγλυκαθούν.

  • Πολιτικοί αρχηγοί μα όχι ηγέτες που στην προσπάθειά τους να διασωθούν οι ίδιοι, ευτελίζουν κάθε έννοια συνέπειας λόγων και πράξεων. Κόμματα που παζαρεύουν μεταγραφές και δελεάζουν «ελεύθερους παίκτες» με αποκλειστικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία.

Κόμματα που συστηματικά και όχι μόνο στη μεταγραφική περίοδο υποδέχονται χωρίς ηθοπολιτικούς ενδοιασμούς «ελεύθερους παίκτες» με αποκλειστικό σκοπό τη διεύρυνση στο δρόμο προς την εξουσία.

Εκλεγμένοι στο κοινοβούλιο πολιτικοί, ανεξάρτητοι στα χαρτιά, νοσηρά εξαρτημένοι από τη βουλευτική έδρα προφανώς, παζαρεύουν στην πολιτική πιάτσα τις απόψεις, τις αρχές και τις συνειδήσεις τους.

  • Τελικά όλα μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο σημερινό κομματικό πλέγμα και πολιτικό προσωπικό. Και φυσικά όλοι αυτοί δε σταματούν τις φλογερές και μεγαλόστομες διακηρύξεις περί των αντιθέτων απ’ όσα πράττουν.

Μια πολιτική πραγματικότητα ντροπιαστική για τη χώρα και θλιβερά κατώτερη των αναγκών της, του παρόντος που επείγει και του μέλλοντος που έχει ήδη έρθει.

Η Δημοκρατική Ευθύνη γεννήθηκε ακριβώς στους αντίποδες αυτής της κατάστασης από την απολύτως αντίθετη λογική και νοοτροπία. Αυτόν τον άλλο δρόμο θα περπατήσει αταλάντευτα κι αυτόν προτείνει στους Έλληνες.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Το tweet του Τραμπ και οι 80 χιλ. στρατιώτες που συσσώρευσε στα σύνορα με την Συρία η Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: