Πέντε νεκροί σε escape room στην Πολωνία από πυρκαγιά: Ερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας




Πέντε έφηβες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα “escape room” στο Κοστζαλίν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Οι νεκροί είναι όλες γυναίκες. Ένας άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας», δήλωσε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κοστζαλίν, ο Τομάζ Κουμπιάκ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 17.15 τοπική ώρα (18.15 ώρα Ελλάδας) και η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο συνεχιζόταν μία ώρα μετά, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου, που δεν έχει προς το παρόν καμία πληροφορία για τα αίτια της τραγωδίας.

«Τα θύματα αυτής της τραγωδίας είναι παιδιά ηλικίας 15 ετών, νεαρά κορίτσια που γιόρταζαν κάποια γενέθλια», δήλωσε ο υπουργός, Γιοάχιμ Μπρουντζίνσκι, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Ο εκπρόσωπος των πυροσβεστικών δυνάμεων της πόλης, Τόμαζ Κουμπιάκ, είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ένας άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα και έχει μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας». Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου της τοπικής αστυνομίας, το θύμα είναι ηλικίας περίπου 25 ετών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισήμανε ότι έδωσε διαταγή στις πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγχουν τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας σε όλα τα “escape rooms” της Πολωνίας, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 1000.

“Όχι” απάντα στον Τραμπ ο επικεφαλής της FED, σε ενδεχόμενη παραίτησή του

04/01/2019 20:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Βαρσοβία, Πολωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: