Παραίτηση-“βόμβα” από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αποχωρεί ο υφυπουργός Γουές Μίτσελ




Ο Γουές Μίτσελ, αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια εποχή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες αμφισβητούν τη δέσμευση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ιστορικές συμμαχίες.

Την είδηση της παραίτησης αποκάλυψε η εφημερίδα Washington Post.

Ο κ. Μίτσελ ήταν ο αρχιτέκτονας της νέας πολιτικής για την Ανατολική Μεσόγειο και ο αξιωματούχος που πίστευε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και σημερινή Τουρκία αποτελούν απειλή για τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα.

Ο Αμερικανός υφυπουργός παραιτείται για προσωπικούς και επαγγελματικούς και η κίνηση του δεν αποτελεί διαμαρτυρία για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε ο ίδιος. Θα αποχωρήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 15 Φεβρουαρίου.

“Καθώς η κυβέρνηση ολοκληρώνει το δεύτερο έτος της θητείας της, αισθάνομαι ότι έχω ολοκληρώσει ό,τι ήθελα να κάνω όταν ανέλαβα αυτή τη θέση”, έγραψε στην επιστολή παραίτησης.

“Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να περάσω περισσότερο χρόνο με τη νέα μου οικογένεια, που υπέμεινε πολλές μέρες χωρίς εμένα τους τελευταίους μήνες», σημείωσε ο κ. Μίτσελ.

Σε συνέντευξή του, ο Μίτσελ δήλωσε ότι η παραίτησή του δεν αποτελεί διαμαρτυρία για τις πολιτικές της κυβέρνησης ή για την κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής και επαίνεσε την ηγεσία και το όραμα του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Η επιστολή παραίτησης του Γουές Μίτσελ.

Με επίθεση απειλεί και πάλι τους Κούρδους της βόρειας Συρίας ο Ταγίπ: Τώρα αναιρεί και τη ζώνη ασφαλείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: