Πάνω από 100 εκατ. ευρώ και 300 θέσεις εργασίας θα χαθούν αν δεν βρεθεί λύση για τη Hellenic Steel, λέει ο ΣΒΒΕ




Απαράδεκτη θεωρεί η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) γραφειοκρατική εμπλοκή, που -όπως επισημαίνει- προέκυψε λόγω ΕΦΚΑ στην εξαγορά της Hellenic Steel, η οποία θέτει ευθέως σε κίνδυνο την υλοποίηση μιας ξένης άμεσης επένδυσης στη Βόρεια Ελλάδα (σ.σ. ο ΕΦΚΑ εμφανίστηκε στο δικαστήριο που θα ενέκρινε τη μεταβίβαση της εταιρίας σε επενδυτή, ζητώντας αναβολή για να τελειώσει ο έλεγχος για ενδεχόμενες οφειλές της Hellenic Steel).

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάπτυξη της χώρας, o ΣΒΒΕ ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη να κατανοήσει ότι οι αιτιάσεις του ΕΦΚΑ είναι ανύπαρκτες και καθυστερούν αναίτια την υλοποίηση μιας σημαντικής παραγωγικής επένδυσης στη χώρα. Επειδή ακριβώς δεν υφίστανται εκκρεμείς οφειλές της εταιρείας, και άρα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης μπορεί να προχωρήσει κανονικά, θεωρούμε ότι στις 28 Ιανουαρίου 2019, η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Η θετική κατάληξη της απόφασης του δικαστηρίου, θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά την έναρξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης στη χώρα μας, με την επαναλειτουργία μιας εμβληματικής επένδυσης του παρελθόντος για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη χώρα» επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΒΒΕ.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν να απολεσθούν κεφάλαια άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ και να χαθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν συντομότατα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επιπρόσθετα, με την έναρξη λειτουργίας της Hellenic Steel, θα αναζωογονηθεί η σημαντική υπεργολαβική δραστηριότητα της εταιρείας, ενώ θα δημιουργηθούν σημαντικά οφέλη από την αύξηση της δραστηριότητας τόσο στις τοπικές μεταφορικές εταιρείες, όσο και στην ενίσχυση της κίνησης στο λιμένος της Θεσσαλονίκης.

«Πιθανή αναβολή του δικαστηρίου ή μη κατανόηση των πραγματικών γεγονότων από την ελληνική δικαιοσύνη, θα σημαίνει αυτόματα απώλεια των θέσεων εργασίας και των επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία με βεβαιότητα θα κατευθυνθούν σε ανταγωνίστριες χώρες όπως η Ιταλία, καθώς κι εκεί υπάρχουν αντίστοιχες εταιρείες προς ιδιωτικοποίηση, άρα ευκαιρίες για τοποθετήσεις κεφαλαίων από διεθνείς επενδυτές» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

11/01/2019 15:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν ξυλοκοπήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: