«Παιχνίδι… νηπιαγωγείων το Κεντάκι-Λούιβιλ μπροστά στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός», λέει ο Πιτίνο




O Ρικ Πιτίνο είχε δηλώσει πως η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του θύμισε… Κεντάκι, αλλά κάποιος εξ Αμερικής τον… διόρθωσε ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός προπονητής των «πρασίνων» δήλωσε συγκεκριμένα κατά τη Media Day του Παναθηναϊκού πριν το ματς της 16ης αγωνιστικής της Euroleague με τον Ολυμπιακό: «Ο GM των Γκρίζλις, τον οποίο προσέλαβα στην ίδια θέση όταν ανέλαβα τους Σέλτικς, μου είπε πως το ματς Κεντάκι-Λούιβιλ είναι σαν ματς μεταξύ νηπιαγωγείων, σε σχέση με το ελληνικό ντέρμπι».

Ποιες οδηγίες έδωσε στους παίκτες του πριν τη «μάχη» με τον Ολυμπιακό; «Είπα στα παιδιά πως για να νικήσουμε εκτός έδρας πρέπει να είμαστε 8-10 πόντους καλύτεροι. Αν δεν είμαστε, θα πάει στο τελευταίο σουτ ή θα έχει ο αντίπαλος τον έλεγχο. Πρέπει να παίζεις εξαιρετικά εκτός έδρας για να νικήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Για τη διαφορά επιπέδου μεταξύ Euroleague και ελληνικού πρωταθλήματος: «Η Euroleague και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κοντά. Στην Euroleague υπάρχουν μεγαλύτερα ρόστερ. Τις προάλλες ήταν δύσκολο να νικήσουμε στην Ελλάδα. Αλλά τα καταφέραμε».

Όταν ρωτήθηκε για τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, ο Πιτίνο απάντησε: «Δεν θα σας τις πω…». Στο τέλος, αναφέρθηκε στους Έλληνες φιλάθλους: «Έχω ξετρελαθεί με τον κόσμο εδώ. Πήγα να φάω κάτι, με είδε ένας φίλος του Ολυμπιακού και με ρώτησε αν είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Καταλαβαίνετε, άλλαξα τραπέζι».

03/01/2019 17:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Να γυαλίζει το μάτι σας” είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στους παίκτες της ΑΕΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: