Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ: Περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμούν




Η ψήφος για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τόνισαν στελέχη του κυβερνητικού κόμματος στην Πολιτική Γρμματεία, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ σχετικά με την κρίση στους ΑΝΕΛ, δεν έχει ως τώρα -λένε στον ΣΥΡΙΖΑ- οριστεί κάποια συνάντηση του πρωθυπουργου’Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Εκτιμούν, πως η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους, τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία. Αυτή είναι, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση -υπό τον πρωθυπουργό-της οποίας, κράτησε πάνω από 3,5 ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το κυβερνητικό κόμμα έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα και θεωρεί πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, σχετικά με τις εξελίξεις στον μικρό κυβερνητικό εταίρο.

«Για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης για το 2019 συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει σε πολύ σημαντικούς στόχους όπως η έξοδος από τα μνημόνια και η σταθεροποίηση της οικονομίας, και η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική πολιτικά και κοινοβουλευτικά, καθώς εκτός από το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθούν θέματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, η συμφωνία με την Εκκλησία, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η επιδότηση του ενοικίου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Αθήνας και την Τετάρτη θα προεδρεύσει στην Κ.Ο. και την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος στην Βουλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

Εκλογές ή ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η ΝΔ: Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε στη Βουλή, απαντά το Μαξίμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: